Aytun Çıray: İYİ Parti'deki listeleri FETÖ hazırlıyor

Aytun Çıray: İYİ Parti'deki listeleri FETÖ hazırlıyor

İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray, İYİ Parti için olay FETÖ iddiasında bulundu.

Seçimlerde yaşanan hezimetin ardından kurultayda sessizliğini bozan Meral Akşener parti içinde kendisini eleştirenlere sert sözlerle yüklenerek CHP ile yaptığı ortaklıktan pişman olduğunu belirtmişti.

İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray, Meral Akşener'in kurultayda yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Çıray, açıklamalarının ardından İYİ Parti için olay FETÖ iddiasında da bulundu. Teyammül yoklamasından önce istifa ettiğini ve bunun sebebinin kendisine gelen bir mesaj olduğunu iddia eden Çıray, "FETÖ'yü yıllarca devlet adına takip etmiş olan bir ilahiyatçıdan aldığım mesaj ve ömrünü devletin istihbaratına adamış bir Polis Müdürü de etkili oldu. FETÖ'den yargılanması gerekenlere ve bir takın tufeylilere listelerde yer verileceğini öğrenmem kararımı kesinleştirdi. Başka çok güçlü siyasi gerekçeler de var tabii…" dedi.

 

Kendisine verilen mesajın ne olduğunu sorulunca Çıray şu ifadelerle İYİ Parti'deki listelerin FETÖ tarafından yapıldığını iddia etti;

 

"İlahiyatçı bana gönderdiği haberde 'Siz listelerde olmayacaksınız, FETÖ öyle istiyor' dedi. Polis müdürü ise bilinen biri. Bir tweet attı ve 'Ben siyasi mesaj atmıyorum ama ilk kez yazıyorum, bu kişiler aday gösteriliyor' dedi. Ben FETÖ komisyon üyesiyken söz ettiğim eski emniyet genel müdür muavini komisyona geldi ve kendisini dinledik. 'İdris Naim Şahin'in atadığı emniyet müdürlerinin 74'ü FETÖ'cü çıktı' diye anlattı. Düşünebiliyor musunuz? Bunun üzerine soruyorum, 'Nasıl olur da yargılanmaz bu adam'. Kendisi siyasete karışmak istemediği için isim söylemiyorum."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.