Aytun Çıray'dan kritik değerlendirme: İyi Parti, Cumhur İttifakı'na mı katılacak?

Aytun Çıray'dan kritik değerlendirme: İyi Parti, Cumhur İttifakı'na mı katılacak?

İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 'İYİ Parti, Cumhur İttifakı’na katılarsa tutumunuz ne olur' sorusuna 'İYİ Parti açıktan Cumhur İttifakı’na katılamaz' yanıtını verdi.

İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı’nda, “oy verilmeyecekler” listesiyle başlayan kriz, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik “FETÖ’cü” iddiasında bulunması, partiden istifa eden Milletvekili İsmail Ok’un, eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen’in “Sorosçu” olduğunu öne sürmesi ve karşılıklı suçlamalarla derinleşiyor.

Genel Başkan Meral Akşener, yaşananları şimdilik parti içi tartışma ve parti içi demokrasi çerçevesinde ele aldığını ortaya koyar şekilde şu anda kimseyi disipline vermeyi düşünmediğini açıklasa da, tabanda hem muhalefet hem de genel merkez yanlılarının tepkilerinin yükselmesinin süreci nasıl şekillendireceği merak konusu.

 

ÇIRAY: İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

 

Tartışmaların odağındaki isimlerden olan ve son olarak Teşkilat Başkanı Koray Aydın tarafından “yalancı ve etkisiz eleman” olarak ilan edilen İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ilk kez konuştu. Çıray, “Partinin kurucu fikirlerini muhafaza etmek için mücadele ediyorum” dedi.

Kurultayda adı, “oy verilmeyecekler” listesinde olan, seçime geçilmeden önce Genel Başkan Akşener’e durumu anlattığını söyleyen Çıray, yaptığı değerlendirmede “partiden istifa etmeyi düşünmediğini” söyledi.

Çıray, “Ben bu partinin ana kurucularından biriyim, başta gelen, önde gelen. Bu parti bizim evladımız gibi. Ben bu partiyi korumak için mücadele ediyorum. Dolayısıyla niye istifa edeyim, etmem” ifadelerini kullandı.

 

Millet İttifakı’nın dağılması amacıyla bir yıldır yoğun biçimde baskı olduğunu söyleyen Çıray, şunları söyledi:

 

“Millet İttifakı’nın fikir babalarından olduğum için bu konuda çok hassas davranıyorum. Benim temel görüş ayrılığım bunlardan ziyade Türkiye’de Anayasa’nın 101. maddesinin tartışılmaması, Türkiye’de seçimler yapılacaksa siyaseten ve hukuken meşru seçimlerin yapılması konusunda bir kampanya başlatılmaması ve yeni bir anayasa hazırlanacaksa bu ülkede; bu anayasanın da önümüzde yapılan seçimlerden sonra Venedik kriterlerine göre yapılması. Ben bu temel noktalarda partiyi yönetenleri arkamda görmedim. Mesele bundan ibaret. Onlar da herhalde bunları söylememden hoşlanmadılar ki böyle bir tasfiye operasyonu yaptılar.”

 

İYİ PARTİ, CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILACAK MI?

 

Siyasi kulislerde dillendirilen iddialar anımsatılarak yöneltilen “İYİ Parti’nin, Cumhur İttifakı’na katılması durumunda tutumunuz ne olur” sorusuna ise Çıray, “İYİ Parti açıktan Cumhur İttifakı’na katılamaz. Çünkü seçmeninin yüzde 90’ı o zaman partiyi terk eder. İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’yla birlikte hareket edebilmesi için seçim öncesi anayasa değişikliği bahanesiyle bir araya gelmeleri gerekir. Ben de zaten böyle bir çalışma olduğunu bildiğim için aynı zamanda buna karşı çıkıyorum” yanıtını verdi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.