Azarbaycan Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğu'ndan görsel bir şölen

Azarbaycan Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğu'ndan görsel bir şölen

Azarbaycan Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğu ( Devlet Reqs Ansambli) 2. Kez İstanbul’lu sanatseverler ile buluştu.

Azarbaycan Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğu ( Devlet Reqs Ansambli) 2. Kez İstanbul’lu sanatseverler ile buluştu. Gösterinin ilki geçtiğimiz yıl Yahya Kemal Bayatlı Spor Kompleksi’nde izleyicilere sunulmuş ve çok beğeni almıştı.

img-20190218-wa0014.jpg

HAZARFEM (Hazar Folklor Eğitim ve Araştırma Merkezi) Başkanı Nuran Acar’ın organizasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen gösteride 80 kişilik dev bir kadro görev aldı.

Gösteriye Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlandı, ardından Türkiye ve Azerbaycan’in milli marşları okundu. Daha sonra ise gösteri HAZARFEM (Hazar Folklor Eğitim ve Araştırma Merkezi) Başkanı Nuran Acar’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.

img-20190218-wa0013.jpg

Ücretsiz olarak sanatseverlere sunulan gösterinin ilk bölümünde; Menim Azerbaycanım Sultası, Gavalla Lirik reqsi, Bey Reqsi, Toy Reqsi, Gazağı Reqsi, Terekeme Reqsi, Şelegoy Reqsi, Yaylaqlarla Liri Reqs, Mağaracılar Reqsi, Bahar Reqsi ve Gaytağı Reqsi adeta görsel ve işitsel bir şölen yarattı.

Gösterinin ikinci bölümünde ise ilk milli bale olan ve Köroğlu’nun kahramanlığını konu edinen Köroğlu Balesi izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

siyasetcafe.com

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum