Azerbaycan'da gençler Türk ordusuna katılmak için sıraya girdi

Azerbaycan'da gençler Türk ordusuna katılmak için sıraya girdi

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek isteyen Kardeş ülke Azerbaycan'daki gençler, Türk ordusuna gönüllü katılmak için yoğun başvurularda bulundu.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarına Destek Konseyi Üyesi Emin Hasanlı, yaptığı açıklamada binden fazla Azerbaycanlı gencin Türk ordusuna katılmak için gönüllü olarak başvurduğunu belirtti. Hasanlı, “Türkiye'nin Suriye'de hayata geçirdiği operasyonları Azerbaycan gazileri, emekli subaylar, şehit aileleri, gençlerimiz, STK'lar ve bütünlükle Azerbaycan halkı yürekten destekliyor. Muzaffer Türk ordusunun kısa zamanda zafer elde etmesini arzuluyoruz. Azerbaycan gazileri ve gençleri Türk ordusu sıralarında dövüşmek istiyorlar. Biz her zaman kardeş Türkiye'nin ve onun ordusunun yanındayız. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Gazilerimize uzun ömür, esenlikler diliyorum. Allah Türk ordusunu galip etsin" dedi.


Azerbaycan'dan Barış Pınarı Harekatı'na destek


Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın terör tehdidinin ortadan kaldırılmasına, mültecilerin evlerine dönmelerine, insani sorunların çözümüne, barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağı belirtildi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın, terörizmin tüm biçimlerini ve tezahürlerini şiddetle kınadığı ve uluslararası toplumun terörle mücadeledeki çabalarını desteklediği bildirildi.


Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Bu bağlamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Barış Pınarı Harekatı'nın, Suriye'nin toprak bütünlüğü kapsamında terör tehdidinin ortadan kaldırılmasına, mültecilerin evlerine geri dönmelerine, insani sorunların çözümüne, barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağından eminiz."
 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.