Azerbaycan'dan Afrin desteği

Azerbaycan'dan Afrin desteği

Azerbaycan Milletvekili Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Türkiye’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdi. İşte haberin ayrıntıları;

Azerbaycan’ın Avrupa Konseyi delegasyon başkanı Prof. Samad Seyidov, AKPM’de Afrin’in terör örgütlerinden temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi, konuşmasını “Yaşasın bir millet, iki devlet” diye paylaştı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) bazı meclis üyelerinin Zeytin Dalı Harekatı'nı 'istila' şeklinde tanımlanması önerisine Azerbaycan'ın Avrupa Konseyi delegasyon başkanı Samad Seyidov itiraz etti.

Çok tuhaf yaklaşımlar gördüğünü dile getiren Seyidov, şunları dile getirdi:

Bugün terörden neler çektiğimizi biliyoruz. Sadece Türkiye değil, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, Azerbaycan… Terör, Avrupa sınırında bir kanserdir. Ve bir ülke, bu hastalığı engellemek için elinden geleni yapıyorsa, biz bu ülkenin müdahalesine raporumuzda 'istila' veya 'müdahale' diyemeyiz.

Türkiye'nin yaptığının iki terör örgütü olan DAEŞ ve PKK ile mücadele olduğunu söyleyen Seyidov, "Bunlar Avrupa insanlık için büyük tehditlerdir. Türkiye de bu tehdidi bertaraf etmek için harekete geçmiştir. Hayır bayanlar baylar, bu harekata istila denemez. Türkiye'nin bugün desteğimize ihtiyacı var. Terörle baş etmenin tek yolu budur ve Türkiye'nin bunu başaracağını umuyorum” diye konuştu.

Seyidov bu konuşmasını sosyal medya hesaplarında "Yaşasın bir millet, iki devlet" diyerek paylaştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.