Azerbaycan'dan Ermenistan ve İran'ı felç eden karar!

Azerbaycan'dan Ermenistan ve İran'ı felç eden karar!

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Görüş-Gafan yolunu kapattı. Yolun kapanmasıyla Ermenistan ve İran'da yüzlerce tır uzun kuyruklar oluşturdu.

Azerbaycan basınının verdiği bilgiye göre; İran Ermenistan arasında bulunan ve Azerbaycan toprağından geçen Görüş-Gafan yolunun kapatılması nedeniyle ulaşımda çok ciddi aksamalar meydana geldi. 

İran’dan Ermenistan’a giden yük ve yolcu araçları güzergah değiştirmek zorunda kalınca uzun kuyruklar oluştu. 

Daha önce Ermenistan işgalinde olan bölgenin Azerbaycan tarafından geçen yıl kurtarılması nedeniyle İran Ermenistan arasındaki ulaşım güçlükle yapılabiliyor. Azerbaycan işgalden kurtardığı bölgelerde İran Ermenistan arasındaki ulaşım yoluna izin vermiyor

 

EYALETLER ARASI ÖNEME DE SAHİP

 

Ermenistan-İran sınırını geçen Goris-Gafan karayolunun sadece bölgesel değil, eyaletler arası da önem taşıdığına dikkat çekiyor.

 

tir-001.jpg

 

Tahran-Erivan-Tahran otobüs güzergahında yolcu taşımacılığı yapan firma sahibi Arlen Davudyan, yolcu taşımacılığındaki gecikme nedeniyle acilen yola çıkması gerekenlerin uçak bileti aldığını belirterek, "Yol kapalı ve kimse yok. geçmesine izin verilir. Bugün Erivan'dan İran'a gitmek zorunda kalan yolcular acilen uçak bileti almak zorunda kaldı. Ancak kalabalık nedeniyle ancak iki gün sonra havalanabilecekler.'' dedi.

Davudyan, Aghvani köyünden İran sınırına kadar alternatif bir Sisian-Mehri yolunun olduğunu, ancak yolun çok kötü durumda olduğunu, otobüsün buradan geçmeyeceğini söyledi.

 

rt-003.jpg

 

Ermeni Nakliyeciler Derneği başkanı Yeğişe Hovhannisyan, Kuzey-Güney ulaşım projesinin Sisian'dan Mehri'ye Ağvani köyünden geçen yolun bir bölümünü kapsadığını söyledi. Ancak, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin yol kesimlerini kapatması nedeniyle İran ve Ermenistan'da yüzlerce tır sabahtan bu yana mal taşıyamadığından pek çok kişinin bu özel rotayı kullanmak zorunda kalması muhtemel.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.