Azerbaycan'dan MHP'nin okul projesi hakkında açıklama: 'İnşaata yakında başlanacak'

Azerbaycan'dan MHP'nin okul projesi hakkında açıklama: 'İnşaata yakında başlanacak'

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev Azertag, Bahçeli'nin Şuşa'ya yaptırmak istediği sanat okulu ile ilgili açıklama yaptı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Ocak ayında yaptığı açıklama ile Karabağ Zaferinin ardından Şuşa'da bir ilkokul yaptırmak istediklerini açıklamıştı.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa'da dokuz derslikli bir ilkokul yapılması hedefimizdir" demişti.

 

BAHÇELİ: AZERBAYCAN PROJEYİ UYGUN GÖRMEDİ

 

MHP Lideri Bahçeli, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada Şuşa’ya Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın girişimiyle 9 derslikli bir okul yapmayı taahhüt ettiklerini anımsattı. Bahçeli, bu kapsamda projelerini hazırlayıp, kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak, "Yapmayı hedeflediğimiz okula Azerbaycan Ulusal Marşı’nın bestecisi ve Şuşa doğumlu merhum Üzeyir Hacıbeyli’nin adını vermeyi düşünmüştük. Söz konusu okulun temel atma günü olarak da 30 Ocak 2021’i planlamıştık. Ancak Azerbaycan yönetimi, bizim bu projemizi uygun görmeyerek yeni ve farklı bir okul projesi hazırlamıştır. Elbette bu tasarruf en tabii haklarıdır, bize de saygı duymaktan başka bir seçenek kalmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Şuşa’ya yaptıracağı okul projesinden bu gelişmeler dolayısıyla vazgeçmiştir. Okul yapımına destek veren kardeşlerimizden yardım ve bağış adı altında toplanan paralar da gecikmeksizin ve aynısıyla iade edilecektir. Hassasiyeti malum olan konuyla ilgili keyfiyeti aziz milletimizin bilgi ve takdirine bilavasıta sunuyorum" ifadesini kullandı.

 

AZERBAYCAN'DAN BAHÇELİ'YE YANIT

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev Azertag, Bahçeli'nin Şuşa'ya hediyesi olarak Üzeyir Hacıbeyli adına bir sanat okulu kurma girişiminin Azerbaycan tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Hacıyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 27 Mayıs'ta Türkiye Milli Eğitim Bakanı'nı kabul ettiğinde, okulun temel atma töreninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşan ziyareti sırasında Türkiye tarafından hediye olarak programa dahil edildiğini de sözlerine ekledi.

 

'İNŞAATA YAKINDA BAŞLANACAĞINA İNANIYORUM'

 

'Sanat okulu binasının mimari projesini Şuşa'nın özgün mimari tarzına uyarlamak için uzmanlar düzeyinde çalışma tartışmaları yapılması önerildi.' diyen Hacıyev, sözlerini şöyle bitirdi:

 

'Bu hayırsever girişimin reddedilmesi hiçbir şekilde tartışma konusu değildir. Konunun esasına ilişkin tam bir raporun olmamasının yanlış anlaşılmalara yol açabileceği göz ardı edilemez. Karşılıklı anlayış koşullarında, teknik ve mimari sorunların çalışma düzeyinde çözüleceğine ve Üzeyir Hacıbeyli'nin adını taşıyan Şuşa Sanat Okulu'nun inşaatına yakında başlayacağına inanıyoruz.'

 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.