Azerbaycanlı Türkçülerden yeni oluşum: "Milli Harekatçılar Birliği" kuruldu

Azerbaycanlı Türkçülerden yeni oluşum: "Milli Harekatçılar Birliği" kuruldu

Azerbaycanlı bir grup akademisyen, siyasetçi ve yazarlardan oluşan aydınlar yeni bir oluşum başlattı. “Milli Harekatçılar Birliği ( MHB) adı altında birleşen Azerbaycanlılar kuruluş gayelerini açıklayan bir bildiri yayınladı.

Azerbaycanlı aydınlar tarafından kurulan Milli Harekatçılar Birliği (MHB) ilk basın bildirisini açıklayarak, kuruluş gayelerini bildirdiler. Birliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; 


"Yüz yıldan fazla bir süredir, Güney-Kuzey Azerbaycan'da milli ve insan hakları mücadelesi sürüyor. Bu süreçte halkımız defalarca ayağa kalktı ve milli iradesini gösterdi. Bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 18 Ekim 1991'den beri var olması bu milli iradenin son işaretidir. İfadeleri yer aldı.
Kurucular arasında, Merhum Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in damadı Aqil Semedbeyli’nin yanı sıra Azerbaycanın tanınmış aydınları da bulunuyor.


MHB’nin açıkladığı bildiri ve kurucuların isimleri şöyle:

 

"Yüz yıldan fazla bir süredir, Güney-Kuzey Azerbaycan'da ulusal ve insan hakları mücadelesi sürüyor. Bu süreçte halkımız defalarca ayağa kalktı ve milli iradesini gösterdi. Bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 18 Ekim 1991'den beri var olması bu milli iradenin son işaretidir.
Halkımız her zaman milli devletçiliğin, bağımsızlık ve milli güç, özgürlük, adalet ve demokrasinin değerlerini desteklemiş ve beslemiştir. Bununla birlikte, bu yönde birçok ciddi iç ve dış engel vardır. İşgal altındaki bölgelerimiz, özellikle Karabağ, bir milyon mülteci ve yerinden edilmiş kişi sorunumuz, halkın refahının içler acısı durumu, siyasi rejim ve yönetimdeki hatalar, tekel, yolsuzluk, derinleşen ideolojik uçurumun neden olduğu ahlaki kriz, çocuk dostu ekonomik kalkınmanın olmaması vb. sorunlar önümüze çıkan ana engellerdir.


Azerbaycan'da gerçek bir sivil faaliyetin yaygınlaşması, milli iradeye dönüşmesi, devletle millet bütünleşmesi sorunlarımız arasında özel bir yere sahiptir. Devlet-Millet entegrasyonunun milletimizin mutluluğu, devletimizin gücü, vatanımızın toprak bütünlüğü açısından kaçınılmaz bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Bu ihtiyacın derinlemesine anlaşılması, halk arasındaki yaygın siyasi aydınlanmaya bağlıdır.


1988'de başlayan Milli Hareket'in yükselişi, siyasi aydınlanma alanında önemli günlük deneyim ve teorik bilgi sağlamıştır. Artık asıl görevimiz bu tecrübe ve bilgiyi yeni nesillere aktarmaktır. Bu nedenle, bugün aktivizm ruhuna sahip olan eski nesil Milli Hareket ve daha genç nesil bir araya gelerek tartıştılar, ortak bir toplantıya gelerek Bağımsız Ulusal Hareket Birliği (IBM) adı verilen yeni bir sosyo-politik aydınlanma hareketi yaratmaya karar verdiler. MHB, iki büyük lider olan MA Rasulzade ve A. Elchibey tarafından belirlenen ulusal yolu takip etmenin kutsal görevini düşünen ve büyük lider A. Elchibey'in liderliğini kesin olarak kabul eden ve ÜLKE, MİLLET ve DEVLET mücadelesine hizmet eden insanlar tarafından yaratılan bir aydınlanma hareketidir.


Milli Hareket Sosyo-Politik Aydınlanma Hareketi (NAP) Girişimi Grubu üyeleri, BSE'nin temel hedeflerinin, Azerbaycan'da demokratik bir rejim, gerçekten seçilmiş bir hükümet, bölgede güçlü ve güçlü bir Azerbaycan dahil olmak üzere, ulusal devletin tüm niteliklerinin gerçekleştirilmesi olduğunu söylüyor. Egemen bir devlet olmak, halkın refah düzeyini yükseltmek, başta Karabağ olmak üzere sorunlarımızı milli çıkarlarımız doğrultusunda çözmek, ülkemizde barış ve istikrarı tesis etmektir. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi doğrudan sivil aktivizme bağlıdır ve MHB Girişimi Grubu, sivil aktivizmin eğitim ve diyalog yoluyla başarılabileceğine inanmaktadır.


MHB, yaşlarına bakılmaksızın tüm milli aktivistlere açıktır ve harekete katılabilir ve yeteneklerine göre hareket edebilirler.


İçtenlikle,

 

fotoooo1.jpg

 

 

İşte Milli Harekatçılar Birliği'nin logosu


Millil Hareket Birliği'nin Sosyo-Politik Aydınlanma Hareketi Girişim Grubu Üyeleri:

1. Arif Acaloğlu (MHB sözcüsü)
2. Alasgar Siyabli
3. Arif Rahimoğlu
4. Aydın Alakbarlı
5. Aydın Şükür
6. Ayvazalı Oruçlu
7. Ağıl Samadbeyli
8. Arzuman Jafarov
9. Efendisi Hun
10. Ahudar Kurbanov
11. Akif Borçalı
12. Abil Babaoğlu
13. Bayram Abbasov
14. Cavid Aydın
15. Dilaver Azimli (Dr.)
16. Elçin Abdullayev
17. Eldar Subhanverdiyev
18. Elmar Hasanlı
19. Elnur Nazimoğlu
20. Elnur Paşa
21. Elshan Alisoy
22. Güven Garip
23. Akbar Necef (Dr.)
24. Ali Mustafa
25. Emirağa Başgallı
26. Faiq Alakbarlı (Dr.)
27. Fagan Yagubov
28. Farid Alibey
29. Hacı Zakir Guliyev
30. Hüseyin Aliyev
31. İlgar Salmanoğlu
32. İlyas Abdullayev
33. Ismikhan Farajov
34. İsrafil Hasanov
35. Kalender Muhtarlı
36. Korkhmaz İbrahimli
37. Mahmud Ahmedli
38. Posta Bagirov
39. Malik Bayramlı
40. Mazahir Mammadov -
41. Mirhadi Yusuflu
42. Muhraddin Borchali
43. Naib Alakbarov
44. Namiq Talibov
45. Natig Alasgarli
46. ​​Nizami İsmayilbeyli
47. Nureddin İsmail
48. Orkhan Tagiyev
49. Oruç Muradov
50. Rakib İsmayilli
51. Ramazan Aras
52. Rahim Sulduzlu
53. Ravan Bağirli
54. Rufat Muradlı
55. Seyid Mirfeyzulla
56. Salim Muradov
57. Şahnaz Alagarlı
58. Şamil Mammadli
59. Sheyda Nasibli
60. Şemseddin Cemiyev
61. Şemseddin Rahimli
62. Telman Verdiyev
63. Teymur Eminbeyli
64. Tavakkul Süleymanlı
65. Vaqif Almurad
66. Avukat Şahbazlı
67. Valeh Hummatoglu
68. Vuqar Abdulla
69. Vusal Efendi
70. Yasemin Garagoyunlu
71. Yaşar Asadov
72. Zahir Alisoy

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum