Azez’de düzenlenen hava saldırısı sonucu Mustafa Ergen adlı askerimiz şehit oldu 

Azez’de düzenlenen hava saldırısı sonucu Mustafa Ergen adlı askerimiz şehit oldu 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Suriye’nin Azez kentinde, teröristler tarafından Türk askerlerine havanlı saldırı yapıldı. Saldırı sonucu 1 askerimiz şehit olurken, 1 asker de yaralandı. 

Suriye’de Zeytin Dalı Harekat Bölgesi olarak bilinen Azez’de, Türk askerlerine, teröristler tarafından yapılan havanlı saldırısı sonucu 1 askerimizi şehit olurken, 1 askerimiz de yaralandı. Şehit olan askerimizin 21 yaşındaki Sözleşmeli Er Mustafa Ergen olduğu öğrenildi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde, 31 Mart 2019 tarihinde teröristler tarafından havan saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırı sonucu 1 askerimiz şehit olurken, 1 asker ise yaralandı. Olayın ardından teröristlere ait belirlenen hedeflerin meşru müdafaa kapsamında ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alındığı belirtildi. 

Azez’deki saldırı sonucu şehit olan 21 yaşındaki Sözleşmeli Er Mustafa Ergen’in 3 hafta önce sözlendiği ve Ramazan Bayramı’nda nişan yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

mustafa-ergen.jpg

Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan ve beraberindeki askeri heyet, Mustafa Ergen’in annesi Fadimeana Balkış’ın evine giderek acı haberi verdi.

Mustafa Ergen’in 1’i kız 3 kardeşi vardı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.