Aziz Kocaoğlu Kılıçdaroğlu'na korkusunu söyledi: İzmir'i terk ederim

Aziz Kocaoğlu Kılıçdaroğlu'na korkusunu söyledi: İzmir'i terk ederim

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak tartışmaları sürerken Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na “İzmir’i terk ederim” dediği ileri sürüldü.

1 Ekim 2018’de düzenlediği basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmayacağını açıklayan aradan geçen 3.5 ay sonra Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere 2.5 ay kala önce adaylık için sinyal veren ve Kılıçdaroğlu ile görüşen ardından da aday adaylığı başvurusunu yapan Aziz Kocaoğlu İzmir’in kaybedilmesine tahammül edemeyeceğini ifade etti.

Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Yarın herhangi bir şey olur da vatandaş adaydan memnun kalmadığı için İzmir kaybedilirse, kenti terk etmek zorunda kalırım. Onun için İzmir’in adayı çok önemli" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘Koşullar beni aday olmaya zorladı’ diyen Aziz Kocaoğlu Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Menfaat için siyaset yapmadığını, 15 yıldır günde 18 saat çalıştığını belirten Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"- Aziz Kocaoğlu: Sayın Genel Başkanım biliyorsunuz AK Parti, İzmir'e Sayın Nihat Zeybekci'yi gönderdi. Hem büyükşehir belediye başkanlığı hem de ekonomiden sorumlu bakanlık yaptı. Buraya güçlü bir arkadaşı önermemiz lazım. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bir isim mutabakatı var mı? İsim konusunun bugün Parti Meclisi'ne ve MYK'ya geleceği söyleniyor.

- Kemal Kılıçdaroğlu: Düşünüyoruz.

- Aziz Kocaoğlu: Efendim, eğer bu konuda bir şey konuşmayacaksak, ben İzmir de yaşıyorum… İki çocuğum, gelinlerim İzmir'de, torunlarım İzmir'de. Ben bu kentte yaşayacağım. Bu kente mal olmuş bir insanım. İzmir'de her yerde, herkes bana her şeyi söyleyebilir. Nezaket kuralları içinde ben de her şeyi söyleyebilirim. Yarın herhangi bir şey olur da vatandaş adaydan memnun kalmadığı için İzmir kaybedilirse, kenti terk etmek terk zorunda kalırım. Onun için İzmir'in adayı çok önemli.

- Kemal Kılıçdaroğlu: Aday için henüz karar vermedik, çalışıyoruz.

- Aziz Kocaoğlu: Efendim müsaade ederseniz ben de aday olmak istediğimi açıklamak istiyorum. Bunun için müsaadenizi almaya geldim.,

- Kemal Kılıçdaroğlu: Hay hay, memnuniyetle Başkan. Bu yeni bir durum Başkan. Bunu arkadaşlarla da kurulda değerlendirmemiz gerekiyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.