B sınıfı ehliyeti olanlara kötü haber: Temmuz’da başlıyor! Ödeme yapmak zorundasınız

B sınıfı ehliyeti olanlara kötü haber: Temmuz’da başlıyor! Ödeme yapmak zorundasınız

Ehliyeti olan araç sahibi binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Temmuz ayında başlıyor. Vatandaşları ödemeleri zamanında yapması gerekiyor.

Araç sahibi vatandaşlar için geri sayım başladı. Türkiye’de Ocak ve Temmuz ayında MTV ödemeleri yapılıyor.

Bu yıl Temmuz ayı ödemeleri için ise geri sayım başladı. Vatandaşlar araçlarının yaşı, motor silindir hacmi ve aracın ilk tescil tarihine göre değişen oranlarda ödemelerini yapacaklar.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, borç ödemeleri 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

Vatandaşlar geçmiş yıllar da dahil olmak üzere ödenmemiş borçlarını https://ivd.gib.gov.tr/ sorgulama yaptıkları bu sayfadan ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) aslı ile bunlara bağlı gecikme zammı ve gecikme faizi yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi yapılandırma kanını kapsamında yer alıyor.

Bu kapsamda yapılan açıklamada imkandan faydalanmak isteyenlerin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiği bildirildi.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.