Babacan bir defa daha kuruluş tarihi açıkladı

Babacan bir defa daha kuruluş tarihi açıkladı

AK Parti'den istifa eden Ali Babacan'ın kurulmasını planladığı yeni partinin ne zaman ilan edileceği yılan hikayesine döndü. Hafta sonu çalışma kampında partinin logo ve ismi üzerinde çalışmalar bittikten sonra 11 veya 13 Mart'ta kuruluş tarihi verildi.

AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın kurulması uzun süredir beklenen partisinin hazırlıklarının bittiği iddia edildi. Babacan’a yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Babacan ve partinin kurmayları 7-8 Mart’ta kampa giriyor. Babacan ve ekibinin “farklı bir katılım modeli” ile hazırlandığını belirttiği tüzük ve program kampta son şeklini alacak.

 

7-8 MART'TA KAMPA GİRİYORLAR

Independent Türkçe’de yer alan haberde Babacan cephesine yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Babacan ve partinin kurmayları 7-8 Mart’ta kampa giriyor. Kampta, 24 ayrı masa ve 300 kişinin 5 aydan beri çalıştıkları parti tüzük ve programı tartışılacak. Babacan ve ekibinin “farklı bir katılım modeli” ile hazırlandığını belirttiği tüzük ve program kampta son şeklini alacak.

 

ali-babacan-003.jpg

 

Kampta partinin kurucular kurulu da belirlenecek. 200 kişilik kurucular kurulu için 800 kişinin başvurduğu belirtildi.

Yüzde 50’si genç ve kadın kotasına ayrılacak olan kurucular kurulu listesinin 100’e indirilmesinin de gündemde olduğu öğrenildi.

Kampa katılacak kurucular kurulu üyelerine iki gün içerisinde davetlerin ulaşması bekleniyor.

 

11 VEYA 13 MART'TA PARTİ İLAN EDİLECEK

Hafta sonu çalışma kampında partinin logo ve ismi üzerinde çalışmalar bittikten sonra 11 veya 13 Mart’ta da partinin kuruluşu ilan edilecek.
Babacan, partinin kuruluş başvurusunu 2019 yılının son günlerinde yapacağını söylemişti.

Çalışmalarını bir türlü tamamlayamayan Babacan ve ekibi, partinin kuruluşunu iki kez ertelemiş, olası kuruluş tarihleri olarak konuşulan ocak ayının üçüncü ve şubatın ikinci haftasında parti kurulamamıştı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.