Babacan, partisini Çarşamba günü kuruyor! İşte partinin ismi ve yer alacak isimler

Babacan, partisini Çarşamba günü kuruyor! İşte partinin ismi ve yer alacak isimler

AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, partisini önümüzdeki çarşamba günü kuracak.

AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan aylardır kurulması beklenen yeni partisini, kulislere sızan bilgiye göre çarşamba günü kuracak.

Babacan'ın partisinin ismi ise DEVA Partisi olacak. Öte yandan partinin kurucular kurulunda, aktif görev alan vekillerin de olacağı öğrenildi.

 

SÜRPRİZ İSİMLER YER ALIYOR

 

Ali Babacan'la birlikte Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Beşir Atalay gibi isimlerin de kurucuları arısında yer alacağı yeni partinin kuruluş dilekçesi çarşamba günü İçişleri Bakanlığı'na verilecek.

Bakanlığa dilekçe verilmeden önce Ali Babacan, partinin ismini ve logosunu açıklayacak. Babacan'ın, yeni partinin programını genel çerçevesiyle kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

 

KURUCULAR ARASINDA KİMLER VAR?


Babacan'ın Deva Partisi'nin kurucular kurulunda halen Meclis'te görev yapan bazı milletvekillerinin de yer alacağı öğrenildi. Kurucular arasında daha önce farklı partilerde siyaset yapan, liberal-demokrat çizgiye yakın bazı isimlerin de olacağı belirtildi.

 

PARTİNİN KURULUŞUNU 3 DEFA ERTELEDİ

Ali Babacan daha önce Ararlık, Ocak ve Şubat aylarında partiyi kuracağını iddia etmiş, ancak ertelemişti. Son alınan bilgiye göre 11 Ocak Çarşamba günü kuruluş dilekçesini verecek.

ABDULLAH GÜL DESTEKLİ

Daha önce Abdullah Gül ile beraber kurulacağı söylenen partiye Gül'ün dışarıdan destek vereceği iddia ediliyor. AK Parti'den ayrıldıktan sonra Davutoğlu, Gül ve Babacan'ın birlikte hareket edeceği biliniyordu. Ancak Gül ve Babacan Davutoğlu ile hareket etmek istemedi.

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.