Babacan ve Davutoğlu Saadetle yürüyecek Parti kurmadan ittifak hazır

Babacan ve Davutoğlu Saadetle yürüyecek Parti kurmadan ittifak hazır

AK Parti’den istifa ederek yeni parti kurma çalışmaları yürüten eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski bakan Ali Babacan’ın partilerinin ittifak yapacağı konuşuluyor.

Siyasetin gündeminde yer alan başlıklardan biri olan mevcut ittifakların durumu ve yeni ittifaklar ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. AK Parti’den istifa ederek partileşme çalışmalarına hız veren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski bakan Ali Babacan’ın kuracakları partilerin genel seçimlerde ittifak yapacağı iddia edildi.

Her iki ismin de partileşme çalışmalarını tek çatı altında gerçekleştirmelerine yönelik girişimler, Babacan’ı destekleyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sıcak bakmaması nedeniyle sonuçsuz kalmıştı.

Davutoğlu’na yakın bir kaynaktan edinilen bilgilere göre ise, AK Parti’den doğacak iki yeni partinin genel seçimlerde ittifak yapmasına her iki tarafın da sıcak bakıyor.

Kurulacak yeni partilerin ittifak yapma düşüncesinin altında ise, AK Parti tabanından alınacak oyların bölünmemesi amacının olduğu belirtildi.

İttifakın, partilerin kurulmasının hemen ardından fiili olarak ortaya çıkacağını öne süren kaynaklar, iki yeni partinin kuracağı iddia edilen ittifakta Saadet Partisi’nin de yer almasının kesin olacağını belirtti.
 
ABDULLAH GÜL İTTİFAKA NASIL BAKIYOR?

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın partileşme çalışmalarını birleştirmesine karşı çıkan Abdullah Gül’ün ise, yeni partilerin kuracağı ittifak konusunda sessizliğini koruduğu belirtildi.

Gül’ün, kurulacak ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayı olmasının Ahmet Davutoğlu ve SP lideri Temel Karamollaoğlu tarafından kabul edilmesi durumunda bu ittifaka engel olmayacağı düşünülüyor.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.