Babacan'dan dikkat çeken çıkış! '6'lı masadan aday çıkmazsa ben adayım'

Babacan'dan dikkat çeken çıkış! '6'lı masadan aday çıkmazsa ben adayım'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6'lı masadan ortak bir aday çıkarılmadığı takdirde kendisinin aday olacağını söyledi.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte aday tartışması sürüyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı merak konusu oldu. Sık sık 6'lı masadaki liderlerin karar vereceği belirtilirken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Habertürk’te 6'lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile ilgili gelen sorulara cevap veren Ali Babacan, “Ortak aday olmadığı anda DEVA Partisi’nin adayı Ali Babacan’dır" dedi.

 

Babacan şunları söyledi:


"En son toplantımızda ortak adayın niteliklerini sıraladık. Henüz altılı masada telaffuz edilen tek bir isim yok. Altılı masada isim bazında görüşme yapılmadı, sadece nitelikler sayıldı.

Teoride ortak aday altı kişiden birisi olabilir. Dışarıdan birisi de olabilir. Öncelik kucaklayıcı oluşu, kutuplaştırıcı olmaması… Altılı masada hiçbir zaman bir isim gündeme gelmedi. Bu masada tam tersine ‘isim konuşmayalım, seçim yaklaşınca isimleri değerlendirelim’ diye öneri vardı.''

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.