Babacım oylar düştü diyorlar'

Babacım oylar düştü diyorlar'

Sonar'ın anketine göre; Erdoğan'ın oğlu Bilal'le konuşması çıktıktan sonra AKP'nin oyunda 15 puanlık kayıp yaşandı..

Türkiye'nin haftalardır ko­nuş­tu­ğu '17 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu­', AK­P'­ye bü­yük dar­be vur­du. Hü­kü­met ile ce­ma­at ara­sın­da­ki sa­vaş kızışırken; in­ter­ne­te sız­dı­rı­lan ses ka­yıt­la­rı, si­ya­se­tin ate­şi­ni yük­selt­ti. Li­der­ler, se­çim mi­ting­le­rin­de ka­set­ler üze­rin­den bir­bir­le­ri­ne yük­le­nir­ken, Baş­ba­kan Er­doğa­n'­ın oğ­lu Bi­la­l'­le yap­tı­ğı öne sü­rü­len ve ge­çen pa­zar­te­si çı­kan ses kay­dı, AK­P'­nin oy­la­rın­da sert bir dü­şü­şe ne­den ol­du. O kayıtlardan birinde Bilal Erdoğan'ın anket sonuçlarına dahi müdahale ettiği iddia edilmişti.

 

"CHP farkı kapatıyor"

 

2011 ge­nel se­çim­le­ri­ni tam isa­bet bi­len SO­NAR, ta­pe­ler­den he­men son­ra sa­ha­ya in­di. 3'ü bü­yük­şe­hir ol­mak üze­re 7 il ve il­çe­le­rin­de, seç­me­nin nab­zı­nı tut­tu. SO­NAR Baş­ka­nı Ha­kan Bay­rak­çı, anketle ilgili SÖZ­CÜ­'ye şun­la­rı söy­le­di: "AKP oy­la­rın­da 10-15 pua­na va­ran dü­şüş var. AKP, di­ğer par­ti­ler­le ba­şa baş ol­du­ğu pek çok be­le­di­ye­yi kay­be­de­bi­lir. Sa­hil­ler CHP'­de an­cak MHP, İç Ana­do­lu ve Ka­ra­de­ni­z'­de pat­la­ma ya­pa­cak. An­tal­ya­'da CHP far­kı 10 pua­na ka­dar çı­kar­dı. De­tay­lı ça­lış­ma­mı­zı çok ya­kın­da ka­mu­oyuy­la pay­la­şa­ca­ğız."

 

Öte yandan Gezici Araştırma Şirketi de yayınladığı son anketinde AKP hükümetinin oylarının eridiğine dikkat çekmişti. Halkın büyük çoğunluğunun hükümetin yargıya müdahale ettiğine, İnternet sansürü gibi uygulamalarına onay vermediğine dikkat çekmişti. 

 

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLMAYABİLİR

 

Türkiye'de 2011 genel seçim sonuçlarını en yakın oranda bilmesiyle ünlenen Sonar Araştırma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Sonar'ın başkanı Hakan Bayrakçı Halk TV'de canlı yayına katıldı.

 

2014 Yerel Seçimleri öncesi iktidar partisinin oy oranlarının %10 - 12 puan arasında düşeceğini tahmin ettiklerini belirten Bayrakçı, özellikle geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ses kayıtlarının seçmen üzerinde büyük bir etkiye yol açtığını vurguladı.

 

Bayrakçı Hükümet'in oy oranının büyük bir düşüşe geçtiğini vurgularken, 17 Aralık Operasyonu'ndan çok, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ses kayıtlarına dikkat çekti.


Yaşanan bu olayların ardından Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için de değerlendirmelerde bulunan Bayrakçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını söyledi.

 

40'IN ALTINDA KALIRSA ERKEN GENEL SEÇİM OLABİLİR

 

Bayrakçı'nın bir diğer dikkat çeken açıklaması ise yerel seçimlerden sonra ortaya çıkacak olan siyasi tablo üzerine oldu.

 

Bayrakçı, Hükümet'in oy oranının %40'ın altına düşmesi halinde erken seçim çağrılarının ortaya çıkabileceğini ifade etti.

 

Bayrakçı'nın Ak Parti'nin oylarındaki düşüşe neden olarak gösterdiği yolsuzluk iddiaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bayrakçı Türk halkının özellikle yolsuzluk ve ekonomi kökenli sorunları asla affetmeyeceğini vurgularken, halkın 17 Aralık Operasyonu'ndan sonra, özellikle ise ortaya çıkan ses kayıtlarıyla birlikte kafasının karıştığını ifade etti.

 

Yerel seçimler için kurulan senaryoların en önemli tartışma başlıklarından birisi de Ak Parti'de kopan seçmenlerin hangi partiyi tercih edeceği yönündeydi. Hakan Bayrakçı da bu konuya değinerek, AK Parti seçmeninin MHP'yi tercih edebileceğini söylerken bir diğer ilginç konuya da dikkat çekti. Bayrakçı göre MHP ve CHP seçmenleri kendi illerinde hangi partiyi güçlü görüyorlarsa, o doğrultuda seçim yapacaklar. Örneğin MHP'nin güçlü olduğu şehirlerde CHP'li seçmenler MHP adayını desteklerken, CHP'nin güçlü olduğu illerde ise tam tersi bir davranış sergileniyor. Bayrakçı programın sonunda ise Antalya için gerçekleştirdikleri seçim anketi çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Sonuçlarda CHP %41, AK PARTİ %30, MHP ise %24,1 oranında çıktı.

 

Bayrakçı bir hafta öncesine kadar Ak Parti ile CHP'nin başa baş seyretmesine rağmen, ortaya çıkan ses kayıtlarıyla, aradaki farkın açıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.