BAĞLAMA İLE  FATİHA SURESİNİ ÇALDI!

BAĞLAMA İLE FATİHA SURESİNİ ÇALDI!

Ünlü gitar virtüözü Hasan Cihat Örter, Bağtar adını verdiği enstrumanı ile Fatiha suresini çaldı.

Dünyaca ünlü gitar virtüözü Hasan Cihat Örter, bağlama ve gitar sentezi olarak ifade edilen ve kendi icadı olan Bağtar adını verdiği enstrumanı ile Fatiha suresini çaldı.

Sosyal medyada paylaşılmaya başlanan video bir kesim tarafından çok beğenilirken, bir kesim tarafından da beğenilmeyerek eleştirildi.

Videoyu izlemeden önce Hasan Cihat Örter Kimdir kısaca tanıyalım:

24 Ekim 1958 yılında İstanbul’da doğdu. Çok küçük yaşlarda harika çocuk olarak piyano ve keman ile tanışarak müziğe başladı. Daha sonra 5 yaşında klasik gitar ile tanıştı ve ilk ciddi derslerini 7 yaşında Prof. Antonio Doumesitch‘den aldı ve bu derslere 5 yıl devam etti. 

Bu arada Jazz gitar ile de ilgilenmeye başladı ve 12 yaşında küçük orkestralarda çalarak profesyonel oldu.Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde Emin Ongan’ın Türk Müziği Derslerine katıldı, makam ve nazariyat dersleri aldı.

Bağlama üstadı Şemsi Yastıman ile Türk Halk Müziği araştırmasına yönelik çalışmalar yaptı ve bağlama üzerine sentezler geliştirdi. Lise eğitiminden sonra Boston Üniversitesi Berklee Müzik Akademisi’nden burs kazanarak Amerika’ya gitti.

Ülkesine vatani vazife dolayısıyla döndü ve daha sonra burada Büyük orkestra çalışmaları ve stüdyo çalışmalarında bulundu.Bu arada reklam , belgesel ve tiyatro müzikleri yapmaya başladı. 1989 yılında kurulan Kent Orkestrası’na kadrolu sanatçı olarak girdi ve 8 yıllık hizmetten sonra kendi isteği ile ayrıldı.

1994 yılında Dr. Ahmet Kurtaran’ın ricası üzerine Modern Folk Üçlüsüne girdi, orada gitar çalıp vokal müziği yaptı ve bu grubun aranjörlüğünü üstlendi.

TRT 2'de 'MÜZİK VE BİZ' adlı programı hazırlayıp sundu.Program 4 yıl sürdü.

Sanatçı yapmış olduğu sanatsal çalışmalarla 1000 e yakın ödül almıştır.

İşte video;

siyasetcafe.com

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.