Bahçeli 2012’de istemiş ama Akşener Ahlat’ı böyle sahiplendi

Bahçeli 2012’de istemiş ama Akşener Ahlat’ı böyle sahiplendi

İYİ Parti’yi kurmadan hemen önce Ahlat’a gidip oradan kendisine her bayram gideceğim diyerek ev kiralayan Meral Akşener, Erdoğan’ın Ahlat’a otağ şeklinde köşk yapacağım açıklamasına cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle Muş Malazgirt’te yaptığı konuşmada MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin tavsiyesiyle Sultan Alparslan’ın Ahlat’ta kurduğu Otağ’a benzer bir 10 dönümlük bir arazi üzerine Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapacağını açıklamıştı.

“MESAJIMI ALDILAR”

Bu açıklamaya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den cevap geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener twitterdan yaptığı açıklamasında Ahlat’ta ev kiralamakla verdiği mesaja sevindiğindiği belirterek, “Sayın Erdoğan ve ortağının, bu yıl Ahlat ve Malazgirt’i hatırlamış olmasından memnunum. Ata diyarında ev tutarak verdiğim mesajın kısmen de olsa alınması sevindirici. Kısmen çünkü ben "Oraya gidip hemen inşaat yapın" demedim. "Maziye oradan bakıp, geleceği oradan okuyun" dedim” dedi.

KENDİ GİTMEDİ AMA HAVASINI ATTI

Akşener, 24 Haziran’da yaşadığı seçim yenilgisinin ardından kesinlikle dönmeyeceğim diyerek partisini terk etmiş ama yeniden “zorlanarak” geri dönmüştü. Bu sefer de geçen yıl Partisini kurmadan önce “her Bayramlarda yıl gelmek üzere” Ahlat’tan ev kiralamış olmasına rağmen daha ilk bayramda Meral Akşener Ahlat’taki evine gitmemişti.

AKŞENER’İN CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ TWEETİ ŞÖYLE:

ahlat2.png

İLK BAHÇELİ ÖNERMİŞTİ

Meral Akşener’in ilk kendisinin önerdiğini söyleyerek sahiplenmek istediği Ahlat meselesini MHP Lideri Devlet Bahçeli 2012 yılında attığı tweet ile ortaya atmış ve Ahlat’ta bir Cumhurbaşkanlığı Otağı olmasını istemişti.

Bahçeli’nin önerisini sunduğu yılda Meral Akşener de MHP Milletvekili ve MHP kontenjanındanTBMM Başkan Vekiliydi ve bilindiği kadarıyla da bu duruma herhangi bir itirazı da yoktu. Peki o zamandan bu zamana ne değişti?

İŞTE BAHÇELİ’NİN 2012'DE YAYINLADIĞI AHLAT TWEETİ

ahlat4.png

 

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.