Bahçeli: 30 Mart yerel seçim olmayacak

Bahçeli: 30 Mart yerel seçim olmayacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Gaziantep'teki mitinginde halka seslendi.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka seslenen MHP Genel Başkanı Bahçeli, 30 Mart’ta yapılacak seçimlerden dolayı Türkiye’yi karış karış gezdiklerini belirterek, “Bu seçimde yarışan bütün siyasi parti adaylarına başarılar diliyorum. Gelenekli ve köklü bir siyasi kurum olarak temiz siyaset temiz toplum amaçları doğrultusunda Türkiye’de milletimize hizmet etmeyi ilke kabul eden MHP de bu seçimlere bütün partilerden önce hazırlanmıştır. 30 Mart seçimi belediye başkan seçimleri olmayacaktır. Bu seçimler Türk siyesi hayatında yeni bir sürecinde başlangıcı olacaktır. Bu seçimlerin hemen arkasında cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak arkasından genel seçimler yapılacaktır. Bu süreç milli irade olarak çok iyi değerlendirildiğinde, çok iyi algılandığında, çok iyi yorumlandığında milletimizin kaderini belirleyecek bir sürç olacaktır. Ve bu süreç aynı zamanda Türkiye’nin yeni yönetiminin belirleyicisi olacaktır. Bu süreç yeni bir yönetimin belirlenmesine işaret edecek ise onun yol izini ortaya koyacaksa, bunun anlamı 51 ile geldiğini söyleyen AK Parti’ye, özellikle de Recep Tayyip Erdoğan’a ’evet seni milli irade getirdi ama artık kararını verdi milli irade sana güle güle diyor’” dedi.


Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiğine de işaret eden Bahçeli, “Ülkede gerilim stratejisi gittikçe yoğunlaştırılıyor. Ülke kamplaşmaya, kaosa, krize, cepheleşmeye doğru sürükleniyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekir. Bu ülke hepimizindir. MHP diyor ki önce ülkem ve milletim ve sonra partim diyor. Ancak milletimiz siyasi kriz içerisinde yaşadığı ve önemli dar boğazlardan bunaldığı ve ekonomik krizin altında ezildiği bir dönemde AK Parti’ye yönelmişlerdir. AK Parti böylece yasama sayısal bir çoğunluk elde etmiştir. Yasamada ve yürütmede AK Parti böyle bir iktidarın milletimizin bütün özel sorunlarını geçim darlığını fukaralığını yoksulluğunu diğer sorunlarını çözme kabiliyeti ile hizmet edeceği yerde belli bir süreden sonra milletin kendine olan desteğini unutmuş ve başka yerlere yelken açmıştır. Öncelikle milli görüşten geldiklerini, ardından o gömleği çıkararak başka bir gömlek giyerek değişim ve dönüşüme gideceklerini söylemişlerdir. AK Parti yasamada yürütmede ben varım öyleyse yargıda da ben olacağım diyerek yargıyı kuşatmak yargıyı siyasallaştırma arkasından da yargıya yapılan yasa değişiklikleri ile kendisine bir zırh oluşturmuş tek adamlığa oynayarak kendisini bir parti devleti oluşturarak diktatörlüğe götürmüştür. Ülkemiz nüfusu 76 milyon, bunun yüzde 59’u yoksulluk çizgisini altında. Gittikçe de yoksullaşan bir toplum var. 13 milyon ise açlık sınırının altındadır. Türkiye’nin önemli bir sorunu da işsizlik meselesidir. Çarpık ve hızlı göç alarak şehirleşmeye giren şehirlerde adaletsizlik ve güvenlik sorunları yaşanıyor. Türkiye’de huzur yok, can ve mal emniyeti yok, bunu söylemek için ille de başkalarının pembe tablolarına bakarak kendimizi aldatmayalım. Türkiye’de işsizlik kadar ve bunun gibi ağır bir sosyal hastalık kadar yeni bir toplumsal hastalık ortaya çıkmıştır. Bu hastalık devleti çökertir. Bunun adına yolsuzluk ve rüşvet denir. Sayın Başbakan yoksulluğu, yasakları ve yoksulluğu ortadan kaldıracağım diyerek 3 Y ile kendisine politika çizdiğini söylüyor. Ama bunların hiçbirini yapmıyor” diye konuştu.

Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı: "Siyasi iktidara bir ders verecek oy azalması sağlamalıyız. Bunu yaparken son günlerde bazı kışkırtmalarla toplumda özellikle gençlerimizi birçok yanlışlara çekmek isteyenler var. MHP’li ülkücü kardeşlerimiz üzerinde oyun oynamaya çalışanlar var. Çünkü güçlenmemizden çekiniyorlar. Bu nedenle seçimlerde birçok yerde aldatmaca ifade kullanıyorlar. Telefonla anketler yapıyorlar. Ey utanmazlar telefonla konuşacağınız yerde gelin de Gaziantep’in meydanına bakın. Burada on binler var. Burada ne AK Parti, ne CHP, herkes için MHP diyenler var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.