Bahçeli: Amerika Türkiye’nin dediğini yapacak

Bahçeli: Amerika Türkiye’nin dediğini yapacak

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılcahamam'daki ‘Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti ve flaş açıklamalar yaptı. İşte ayrıntıları;

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD ile Türkiye arasında yaşanan Papaz Brunson krizine ilişkin konuştu.

Bahçeli, Amerika’nın Türkiye’nin dediğini yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü duruşunu sürdürmektedir. Amerika burada Türkiye'nin dediğini yapmak durumunda kalacaktır" dedi.

Ankara'da bu sabah ABD Büyükelçiliğine saldırı yapılması hakkında da konuşan Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti konuyu incelemelidir. Bu gibi davranışlara da müsaade edilmemelidir" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beraberindeki heyetle Kızılcahamam'daki Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Kendisini karşılamaya gelen partililerle tek tek selamlaşan Bahçeli, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından anıta kırmızı karanfil bıraktı.

Daha sonra anıt içerisine yapılan Gökbükü Otağı'na geçen Bahçeli, çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"DONALD TRUMP ÖLÇÜYÜ KAÇIRMIŞ, NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL"

Bir gazetecinin, "ABD Başkanı Donald Trump'tan Türkiye'yi hedef alan açıklamalar geliyor. Son olarak rahip Brunson'ın adil bir yargılamaya tabi olmadığını ve onun casus olmadığını ileri sürdü ve Türkiye'ye de tehdit dilini bir kez daha kullandı. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Devlet Bahçeli, "Trump, ölçüyü kaçırmış, ne söylediğinin farkında değil. Twitter ile konuşuyor ama yazdığını okuyamıyor. Bu bakımdan hiç ciddiye alınacak tarafı kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü duruşunu sürdürmektedir. Amerika burada Türkiye'nin dediğini yapmak durumunda kalacaktır. Ben, ona inanıyorum” diye konuştu.

"DOST GÖRÜNÜMLÜ MİHRAKLAR"

Bahçeli, Kurban Bayramı mesajında "dost görünümlü mihraklar" ifadesini kullandığı anımsatılarak, "Başkan Erdoğan da stratejik ortağın Türkiye'yi stratejik hedef haline getirmeye çalıştığını ifade etti. Neler söylersiniz" sorusuna ise "Herkes kendisine göre bir üslup kullanıyor. Bizim üslubumuz da o" yanıtını verdi.

siyasetcafe.com

abd-kriz-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.