Bahçeli, Demirel'i ziyaret etti

Bahçeli, Demirel'i ziyaret etti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın düşünceleri bizim için çok önemlidir. Onun görüşlerini almak bizim takip edeceğimiz yoldur” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret etti.Bahçeli ve Demirel, gazetecilerin sorularını da cevapladı.


Bir gazetecinin, 'Soma'da yaşanan olaylardan sonra Başbakan'ın Soma ziyareti söz konusu oldu. Gerek Başbakanın, gerekse de danışmanları tarafından kameralara yansıyan görüntüler söz konusu oldu. Orada duran madencilere yönelik olarak. Bu görüntüleri izlediniz mi? Görüşünüz nedir?' sorusuna Demirel, 'Fevkalade büyük bir hadise, fevkalade acı bir hadise. Bu acı hadisenin içerisinde gerçekten insanı üzen pek çok başka hadise var. Onları teker teker tartışmanın yarar yok ve hadisenin büyüklüğü, acının büyüklüğü, vatandaşlarımız ve devlet yöneticileri soğukkanlı hareket etmelidirler. Birbirlerini kucaklayarak hareket etmelidirler. Birbirleriyle kavga ederek, dövüşerek değil, itişerek kakışarak değil, daha çok barış içerisinde hareket edilebilir' diye konuştu. 

Bu görüşmede bir takım isimlerin gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna ise Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın düşünceleri bizim için çok önemlidir. Onun görüşlerini almak bizim takip edeceğimiz yoldur” cevabını verdi. 

'Bu seçimlere ilişkin olarak Cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik olarak iktidar kanadından yapılan açıklamalar var. Bundan sonraki süreçte fiili başkanlık sistemine geçileceğine yönelik demeçler var. Siz nasıl bakıyorsunuz?' sorusu üzerine Demirel, şunları kaydetti: 

“Doğmamış buzağının aranmasına gerek yok. Buzağı doğmamış, ineğin altında buzağı aramaya gerek yok. Yani şöyle olacakmış, böyle gidecekmiş bunlar ileride olacak şeyler. Siyasette her gün hadiseler değişir. Değişen hadiselere göre değişen çareler olur. Bugünden yarın olup olamayacağı belli olamayan birçok meseleyi tartışmanın yararı yoktur.” 

Başbakan Erdoğan'ın bir vatandaşa tokat attığı iddia edilen görüntülerle ilgili soru üzerine Bahçeli, “Yorum yapmaya gerek yok” diye karşılık verdi. 

Demirel, Cumhurbaşkanlığı için aklında bir ismin olup olmadığı sorusuna, “Daha işin başındayız. Daha çok konuşulur bu konu. Konuşulması da lazım. Halk kendisi seçiyor Cumhurbaşkanını ilk defa ve halk için ne kadar büyük nimet. Kendi Cumhurbaşkanını kendisinin seçmesi ne kadar güzel bir şey. Kendi iradesini eline alması. Milli irade dediğimiz şey halkın iradesiyse bu iradeyi halk hangi istikamette kullanacak, nasıl kullanacak işte oraya gelinmiş. Değeri iyi bilinmeli” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.