Bahçeli, Erdoğan'ın O İddiasına 1 Yıl Önce Cevap Vermiş

Bahçeli, Erdoğan'ın O İddiasına 1 Yıl Önce Cevap Vermiş

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı (MHP) Devlet Bahçeli, Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'ne yapılan insanlıkdışı uygulamalara sert tepki göstermişti.

Bahçeli, "Herkes Kobani’yle yatıp kalkıyor, Nişantaşı’ndan Yüksekova’ya kadar önüne gelen Kobani’deki iki terörist grubun kapışmasını mesele ediyor. Doğu Türkistan’daki Çin zalimliğini kimseler konuşmuyor, ağzına dahi almıyor. Kobani’ye ağlayanlar, Kaşgar’a gülüyor ve zulme ortak oluyor" açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin açılamalarınakarşılık "Ya sen o Uygur Türklerinin yaşadığı yere bir kere gittin mi?" sözleriyle cevap verdi.

Bahçeli 1 Yıl Önce Cevap Vermişti!

Erdoğan aynı iddiayı 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde dile getirmiş, Bahçeli ise Uygur Türkleri'yle çekilmiş birçok fotoğrafı Twitter hesabından paylaşmıştı.

Bahçeli fotoğraflarla birlikte paylaştığı mesajında, "Benim Urumçi'ye hiç gitmediğimi söyleyen bu adamın, sizlerle paylaşacağım şu fotoğraflar yalanlarına kapak olsun. Bu adam resmen ve belgeli yalan çınarı, yalan vadisi, yalan deryasına dönüştü. Sanki yalan bu adamda ete kemiğe büründü." ifadelerini kullanmıştı...

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.