Bahçeli formülü verdi: 'Zillet İttifakının oyununu bozacağız'

Bahçeli formülü verdi: 'Zillet İttifakının oyununu bozacağız'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlere 110 gün kala Cumhur ittifakıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 31 Mart'ta yapılacak olan seçim için de bir formül sundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlere 110 gün kala Cumhur ittifakıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2019 yılında yapılacak olan yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı G20 Zirvesi'ni değerlendiren Bahçeli, 31 Mart'ta yapılacak olan seçim için de formül sundu.

31 Mart yerel seçimleri formülünü X, Y, Z harfleriyle anlaan Bahçeli;

'31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı X+Y=Z formülü ile Zillet İttifakı'nı alt edecektir. Formülün açılımını şöyle yapabiliriz: AK Parti'nin 24 Haziran'da aldığı oy X, MHP'nin aldığı oy da Y. Buradan hareketle X+Y= Z. Yani Cumhur İttifakı, yani yüzde 52. Buradan devam edecek olursak; X+Y=Z formülü Zillet İttifakını yenecektir. Yani; biz Cumhur İttifakı olarak 31 Mart seçimlerinde en az yüzde 52 ve üstü alarak Zillet İttifakı'nın oyununu bozacağız.' dedi.

Cumhur İttifakı'nın 2023'ün güçlü Türkiye'sini şekillendireceğini ve tarihin akışını değiştireceğini vurgulayan Bahçeli, 24 Haziran'da Cumhur İttifakı'nın aldığı yüzde 52 ve üstü hedef olunca bu formülü biraz daha açtı.

İşte Bahçeli'nin formülü:

'Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran genel seçimlerinde 3 büyük şehirde (Ankaraİstanbul- İzmir) aldığı oy 7 milyon 729 bin, Zillet İttifakı'nın toplam oyu ise 6 milyon 347 bin, yani arada 1 milyon 382 bin fark var. 24 Haziran seçimlerinde 30 Büyükşehirde Cumhur İttifakı'nın aldığı oy da 20 milyon 401 bin iken, Zillet İttifakı'nın aldığı oy 13 milyon 895'te kalmış. Aradaki fark 6 milyon 500 bin. Geriye kalan 51 ilde Cumhur İttifakı 2 milyon 700 bin oy alırken, Zillet İttifakı 1 milyonlarda kalmış. Yani bu tabloya bakınca; özellikle büyükşehirlerde yapılacak ittifak, Zillet İttifakı'nın nasıl kolaylıkla alt edileceğini de ortaya koyuyor.'

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum