Bahçeli harekete geçti! Flaş teklif

Bahçeli harekete geçti! Flaş teklif

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli’nin bir yasa çalışması hazırlattığı öğrenildi. İşte ayrıntılar;

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayvan haklarının korunması için yasa çalışması başlattı.

Ak Parti hükümetine sunulacak çalışmaya göre, hayvanları öldürenler için 2 yıldan 5 yıla kadar, sağlığına zarar verenler için ise bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı üzerine hazırlanan yasa teklifi taslağında, “Sahipli veya sahipsiz hayvanı kasten öldüren kişinin iki yıldan beş yıla kadar, vücuduna acı veren, sağlığının veya algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişinin de bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası” ile cezalandırılması öngörülüyor.

Cumhuriyet'in haberine göre; Devlet Bahçeli, partinin 26. dönemde hazırladığı Hayvanları Koruma Yasası’nda Değişiklik Yapılmasına Dair yasa Teklifi’nde revize istedi.

MHP’nin teklifi ile TCK’ye, “Sahipli veya sahipsiz hayvanı kasten öldüren kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ile “Hayvanları Koruma Kanunu ve Kara Avcılığı Kanununda tanımlandığı şekliyle hayvanların kesimi ve avlanmasına dışında kasten sahipli veya sahipsiz hayvanların vücuduna acı veren, sağlığının veya algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükümlerinin getirilmesi öngörülüyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.