Bahçeli: 'İş bile vermez şerefsizler'

Bahçeli: 'İş bile vermez şerefsizler'

İzmir'de seçim çalışması yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kınık Cumhuriyet Meydanı'nda partililere seslendi.

Vatandaşların 'Devletin başına devlet gelecek' sloganları karşıladığı Bahçeli konuşmasının başında, "Bu seçim geçmiş dönemlerde yapılanlardan farklı anlamlar taşıyor. Siyasal sonuçları geleceğimizin netleşmesi için büyük bir fırsat tanıyacaktır. Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler AKP'den kurtulmak isteyenlerin kesin tavrı olacaktır. MHP olarak bu seçimlere çok önem veriyoruz. Buraya 25 siyasi parti seçimlere katılma hakkı elde etti. Siyasi partilerimiz arasında güzel bir yarış beklenmektedir. MHP Türk siyasi hayatında önemli bir yeri olan değerli bir kuruluştur. Aziz Türk milletini her şeyin önünde tutarak mücadelesini yapar. Bizim üç yolumuz var. Birincisi halkımızı uyandırmak ikincisi AKP'yi uyarmak üçüncüsü ise, AKP'nin dışında MHP'nin de Türkiye'yi yönetmeye hakkı olduğunu halkımıza anlatmak. İnsanlarımız arasında ayrım yapmadan şehirlerimizi yöneteceğiz. Murat Taşer büyükşehir başkan adayı olarak Kınık'a da büyük hizmetleri olacaktır. Kınık'a da Rıza Dönmez hizmet edecek. İki değerli adayımız el ele vererek dayanışma içerisinde büyük hizmetleri olacak" dedi.

 

BAŞBAKAN MİLLETİ KANDIRDI

 

Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasına rağmen sorunları çözmediğini söyleyen Bahçeli şunları söyledi: "Seçimlerin önemli olmasının bazı gerekçeleri var. Ülkemizi 11 yıldır AKP yönetiyor. Milletimizden aldığı destekle üç dönemdir iktidardadır. Ancak üç dönemde de milletimize ne vaat ettiyse yerine gelmedi. Türkiye'nin sosyal ve ekonomik sorunu var ve bunları AKP çözmedi. AKP milletin verdiği desteği anlayamadı. Yorumlayamadı. Başbakan bir zamandan sonra karizmatik olduğu için vatandaşların kendisini takip ettiğini sanıyor. Kimseyi görmez oldu. Derdini anlatmaya çalışanlara 'al ananı git' dedi. Tek parti olmasının başbakan olmanın ötesinde 'ben varım ben varım' diyerek kibir ve gurura kapıldı. Tek başına iktidar olmanın gücünü kendi tek adamlığı için kullandı. O nedenle baskıcı oldu. Sabahtan akşama kadar yaptığı konuşmalarda da hep mağduriyeti oynadı. Bunlar yoksulluğu kendilerine oy köleliği haline getirdi. Nohut, şeker ve kömürle milleti aldatma yoluna gitti. İşsizlik Türkiye'nin en büyük sorunudur. Bu arttıkça da her ailede sorunlar yaşanmaya başladı. Babalarından para almak genç kardeşlerimizin zoruna gidiyor. 'Annem, babam bana baktı ama ben işsizim' diyor."

 

HAVUZ İŞADAMLARI İŞ BİLE VERMEZ ŞEREFSİZLER

 

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili ağır eleştirilerde de bulunan Bahçeli, "17 Aralık denen bir hırsızlık var. 17 Aralık yolsuzluk var bunu yapanlar dışarda ama gerekli soruşturma tamamlanmadı. Yolsuzluk ve rüşvet bir kangrendir. Yerleşik kalıcı hale gelirse, hesap sorulamazsa toplum çok kötüleşir. Karanlık yollara sapar. Toplum ne kadar inaçlı ne kadar milli değerlere sahip de olsa çürümeye başlar. Bunun önünü alamazsanız devlet de çöker. Sayın başbakan 11 yıldır tek adam haline geldin. Bakanlarını hiçe sayıyorsun. İki üç danışmanınla fısır fısır ne yaptığın meçhul. Telefon konuşların ortaya çıktı. Kulakların sağır üzerine bile almıyorsun. Birkaç gün sonra çıkmış, ak kaşıksın ya. Bana komplo kuruldu. Diyor. Sanki 4 bakanın, çocuklarının hiç günahı yok. İçi dolar dolu kutular yok. Bir bankanın genel müdürü 4.5 milyon dolar ayakkabı kutusunda para saklıyor. Bir başkası 11 yıldan beri AKP ile beslenmiş haram üzerine servet yapmış. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan'ın kulu haline gelmiş zengin grubu vardır.

 

Bunların geçmişi yok. Başbakanla var oldular. Havuzda 630 milyon dolar para topladılar. 630 milyon doları başbakanın bir cümlesiyle topluyorlar. İçinizden biri gitse çocuğuna iş isteseniz görüşmek bile istemez bu şerefsizler bunlardan hesap sorulmayacakta kimlerden hesap sorulacak. Başbakana bu sorulduğu zaman hemen bunlar istikrarlı işadamı diyorlar. Havuza girseler dahi ıslanmaz bunlar diyor. Havuzun içerisinde su varsa bu adam niye ıslanmasın. Araştırdık, havuzda 630 milyon dolar var. Havuza girseniz neresine su değecek. Yörüklerin yün döşeğinden daha rahat bunlar. Bunlar ıslanır mı ama bunları bir gün ıslatacağız. Kuru havada dahi ıslanacaklar. Yargının önüne çıkartılacak buranlarından fitil fitil getirilecek. Başbakan oğluyla görüşme yapıyor aman yarabbi nasıl sözler. Evdeki paranın kimlere gitmesi gerektiği anlatılıyor. Sayın başbakan bunlar montaj diyor. Allah vere bunlar montaj olsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlarından hiç bir tanesinde böyle bir olayla karşılaşılmadı. Devlet geleneğine yakışmaz. Montaja inanmak isteriz, ama başbakan bizi inandırmıyor. Montaj olup olmadığını araştır. Suçu başkalarının üzerinde arama önce kendine bak. Bu paraları kimler getirdi. Bu paralar seyahatlerin sırasında mı geliyor yoksa. İnandırıcılığı kaybettin. Güvene bilmesi için bir tek şey yap savcılara kıyma. Polisleri yerlerinden etme. Bunları yapacağın yerde halkımızın arasında bu laflar dolaşıyor. Bunlar bize yakışmak diyerek yargıyı harekete geçirmesi lazım. İnkar ediyor. Bundan vazgeç oğlun Bilali al, tahliye eden bakan çocuklarını el ele tutuştur karakola git. De ki komiser bey biz geldik de. Onlar da savcıya gitsin. Savcı AKP"li olsun anma yeterki git oraya."

 

GÜNAYDIN SAYIN CUMHURBAŞKANI

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Devlet Denetleme Kurumu'nu (DDK) görevlendirmesini de değerlendiren Devlet Bahçeli "Yolsuzluk rüşvet ve dinlemeyle ilgili DDK'yı dava ettiği basına yansıdı. Günaydın sayın cumhurbaşkanı, günaydın 78 günde ne yaptın. Bu sözlerin hangisine sabırla tahammül ettin. Şimdi kalkmış Devlet denetleme kurumu nu göreve çağırdın. Ama geç de olsa yine de iyi yaptın. İnşallah bunlar işi sıkı tutar da sona kadar gider" dedi.

 

Fezlekelerin TBMM"ye gelmesiyle ilgili olarak da MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Dört bakanda ilgili olarak fezlekeyi meclise göndermişler niye aldınız niye gönderdiniz aldığınız gün ile gönderdiğiniz gün arasında hangi detarjanı kullandınız, bu fezlekeyi gönderdiniz. İnandırıcı olmak istiyorsanız. Daha önceki fezlekeyi de tekrar gönderin. Meclis başkanı, birinci fezlekeyi okutsun. İkinci fezlekeyi okutsun. İkisi arasındaki fark varsa yargının ne hale düştüğünü göreceksiniz. Bunlar olmasa milleti tekrar AKP'nin arkasından koşturamazsınız. Başbakanın siyasi ömrü bitti. Bundan sonra nerede yaşıyorsa Allah uzun ömür versin. AKP'yi su seçimde yüzde 51 altına düşürelim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.