Bahçeli MHP tabanını rahatlattı, 'Mesaj alındı'

Bahçeli MHP tabanını rahatlattı, 'Mesaj alındı'

Başdanışman Karatepe'nin eyalet sistemini savunan yazısı anayasa sisteminin arka planını gün yüzüne çıkardı. Bahçeli, Erdoğan'ın sessiz kalmasına sert tepki gösterdi. Yaşanan tartışma MHP'li seçmeni 'hayır'a döndürdü.

MHP Genel Merkezi her ne kadar "Oyumuz evet" açıklaması yapsa da, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin halkoylamasından 2 gün önce bir televizyon kanalında verdiği "hayır" sinyali tabana rahat bir nefes aldırdı. İstanbul ve Ankara dışındaki illerde, muhalifler olsun, genel merkezciler olsun "Mesajı aldık, ülkücü camia başkanlık sistemine rahatlıkla hayır diyecektir" yorumunu yaptı. Aydınlık'a konuşan bir MHP'li yetkili “MHP içinde Devlet Bey'e destek veren evet cephesi paralize olmuş durumda. Kimse bir şey söyleyemiyor ama durum ortada. Bu açıklama hem MHP hem de AKP tabanında kırılma noktası yarattı” dedi.

 

MHP tabanındaki genel merkezci MHP'liler Bahçeli'nin çıkışını "Hayır'a dönün" işareti kabul ederken, muhalifler de çıkışı yetersiz buldu ve partinin 'evet'e verdiği desteğe son vermesi gerektiğini savundu. Aydınlık, her iki kesimden MHP'lilere mikrofon uzattı. 


ANTALYA ( Nizamettin Sağır)


MHP eski Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır: "Sayın Bahçeli bu sürecin en başında 'Benim bir oyum var' demişti. Genel Başkanımız, iktidarın Anayasanın ilk 4 maddesi ve kırmızı çizgilerimizle ilgili samimiyetsizliğini görmüş ve ülkücü camiaya 'Hayir' oyu kullanmaları mesajını vermiştir. Bizler de ülkücüler olarak 16 Nisan'da sandıkta bu mesajın gereğini yapacağız."


ANTALYA (Cengizhan Gököz)


Eski Antalya Barosu Başkanı, MHP milletvekili adayı Cengizhan Gököz, Bahçeli'nin federasyon çıkışının Türkiye siyasetinin geleceği için doğru ve etik bir tarz olmadığını söyledi. Gököz, MHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı üzerinden şantaj yaparak değil, koşulsuz olarak 'evet' desteğini çekmesi gerektiğini söyledi.


AYDIN (Ali UZUNIRMAK)


Eski MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak: "Şükrü Karatepe bu anayasayı hazırlayanlardan birisidir. Bunlar sadece onun açıklaması değil ki! Bizzat Tayyip Erdoğan da buna benzer açıklamalar yaptı. Erdoğan çıkıp Meclis'te 'ben bu anayasayı çiğniyorum' demedi mi? Erdoğan'ın bunun üzerine yapacağı açıklamanın ne güvencesi var? Sadece Karatepe değil ki, danışmanlardan Sadat'ın Başkanı Adnan Tanrıverdi de benzer seyleri söyledi. Aydın'da 8 eski il ve ilçe başkanı olarak çok önceden deklarasyon yayınlamış ve tavrımızı koymuştuk. 'Hayır' diyoruz. 


MERSİN  


MHP Mersin Yenişehir Belediye Başkan Adayı Süheyla Emiroğlu: “Gençliğimden beri Ülkücü hareketin içinde yer aldım. Aynı zamanda MHP’nin ilk kadın Belediye Başkan adayı idim. Referandumda birçok eski Ülkücü arkadaşım gibi benim oyum da 'hayır' olacak. Zaten bir ülkücünün, Türkiye’nin bölünmesine yol açacak maddeleri içeren bu Anayasa teklifine 'evet' demesi mümkün değildir. Bu açıdan Devlet Bahçeli’nin son çıkışını sevindirici buldum. Çünkü kararsız veya Evet oyu kullanmayı düşünen arkadaşlar varsa, bu açıklamadan sonra onlar da gerçeği görüp kararlarını değiştirirler diye düşünüyorum.”


SAMSUN


MHP Bafra eski İlçe Başkanı Hüseyin Acar: "Türk milleti tüm yetkileri tek adama vermeyecektir. Bu bir parti seçimi değil. Anayasa yapıyoruz. Anayasa yapılırken yasa yapılırken partizanca düşünülmez. Anayasa, tüm halkı ilgilendirdiğinden ve akla geldiğinde değiştirilmeyecek bir belge olacağından toplumsal mutabakat ve haklı gerekçelerle hazırlanması gerekiyor. Bu anayasa değişikliğini millete dayatanların anlayamadıkları da bu. Yapılan tüm propagandalara, algı yönetimine rağmen beklenenin üzerinde 'hayır' çıkacak." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum