Bahçeli o ismin üzerini çizdi

Bahçeli o ismin üzerini çizdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli o ismin üzerini çizdi. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Isparta Kitap Fuarı’na katılması beklnene İhsan Eliaçık’ın katılamayacağı ve bunun nedeni olarak ise Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin olduğu ileri sürüldü.

Yazar İhsan Eliaçık, 2-11 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Isparta Kitap Fuarı'na katılamayacağını, bunun nedeninin de Devlet Bahçeli olduğunu öne sürdü.

İhsan Eliaçık, sosyal medya hesabından olayı şu sözlerle aktardı:

"Hafta sonu Isparta Kitap Fuarı'na gidecektim. Devlet Bahçeli, listeye bakıp ismimin üstünü çizerek MHP'li belediye başkanına 'fuara sokmayın' talimatı vermiş. En iyi bildiğiniz şey yasakçılık zaten. Belediyeler, fuarlar da babanızın çiftliği. Siz busunuz"

ihsan-001.jpg

Eliaçık'ın bu paylaşımı sonrası Tekin Yayınevi yaptığı açıklamada, "Yazarlarımızdan Ataol Behramoğlu, Hanefi Avcı, Enver Aysever ve İbrahim Kaboğlu'nun, söyleşi ve imza günlerinin iptal ettiğimizi ve İhsan Eliaçık'ın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Yayınevi olarak bu yasakçı zihniyeti ve tutumu yazarlarımızla birlikte kınıyoruz" dedi.

Hanefi Avcı da Eliaçık’ın engellenmesini gerekçe göstererek fuara katılmayacağını duyurdu. Avcı sosyal medya hesabından “Geçen yıl katıldığım ve çok memnun ayrıldığım İsparta Kitap Fuarı’na bu yıl da katılacaktım ancak; yazar İhsan Eliaçık’ın fuara katılmasının engellendiğini öğrendim. Bu, fikir ve düşünce özgürlüğünü kısıtlamaktır. Bu bakımdan üzülerek bu yılki fuara katılmayacağım” ifadelerini paylaştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.