Bahçeli talimat verdi MHP'li hayırcı milletvekilleri ihraç edilecek!

Bahçeli talimat verdi MHP'li hayırcı milletvekilleri ihraç edilecek!

MHP'de Başkanlık Sistemi için gerçekleşecek olan Anayasa Değişikliği Referandumuna 'HAYIR” diyen milletvekillerinin ihracı için düğmeye basıldı. MHP Lideri Bahçeli'nin talimatıyla Hayırcı Milletvekilleri MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk inc

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasıyla birlikte referandum için geri sayımın başladığı gün Milliyetçi Hareket Partisi, Konya'da kampa girdi.


Kampa Genel Başkan Devlet Bahçeli, milletvekilleri ve Merkez Yönetim Kurulu'nun yanı sıra Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de katıldı.


"HAYIR" DİYECEK VEKİLLER

En önemli sebebi ise 15 Temmuz öncesinde MHP'nin en önemli gündem maddesi olan muhalefet sürecinde yönetim ile ayrışan milletvekilleri.

Meclis'te yapılan oylamada “Hayır” oyu verdiğini açıklayan 5 milletvekili Konya kampına katılmadı.

MHP genel başkan adayları Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın ardından anayasa değişikliğinin Meclis görüşmelerinde “Hayır” oyu kullanan ve “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” platformuna destek veren üç vekile ihraç yolu gözüktü.

Merkez Disiplin Kurulu bugün Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan hakkında “parti disiplinine aykırı hareket etmek”ten ihraç soruşturması başlatacak.

 

“GEREĞİNİ YAPIN” TALİMATI

MHP lideri Devlet Bahçeli, Konya'da yaptığı değerlendirme toplantısında “Hayır” için Demokrat Parti ve BBP'yle görüşen üç milletvekiline sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Hayır denilmesinin de bir adabı vardır. Parti disiplinine aykırı davranan bu milletvekillerinin MHP'den ihracıyla ilgili Merkez Disiplin Kurulu pazartesi günü hemen süreci başlatsın” dedi.

 

KORAY AYDIN VAR MI?

Halil Öztürk'ün başkanı olduğu Merkez Disiplin Kurulu'nun Halaçoğlu, Ok ve Okutan'ın partiden ihracı konusunda bugün olağanüstü toplanacağı öğrenildi. “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” platformunun oluşmasına ön ayak olan isimlerden genel başkan adayı Koray Aydın hakkında da disiplin incelemesi başlatılıp başlatılmayacağı zaman içinde netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.