Bahçeli'den alkışlanacak hareket! Yusuf Eymen'in tüm eğitim masraflarını karşılayacak

Bahçeli'den alkışlanacak hareket! Yusuf Eymen'in tüm eğitim masraflarını karşılayacak

Kanada Merkezli Caribou Matematik Organizasyonu'nda tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya şampiyonu olan 8 yaşındaki Yusuf Eymen Velieceoğlu'nun tüm eğitim masraflarını MHP Lideri Devlet Bahçeli karşılayacak.

Hakkari'de yaşayan 8 yaşındaki Yusuf Eymen Velieceoğlu Kanada Merkezli Caribou Matematik Organizasyonu'nda tüm soruları doğru yanıtlayarak dünya şampiyonu oldu.

2 bin 557 öğrenci arasında birinci olarak Türkiye'yi gururlandıran başarı öyküsü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi duygulandırdı.

Aslen Devlet Bahçeli'nin memleketi olan Osmaniyeli olan ailenin şark görevi için gittiği Hakkari'de gönüllü olarak kaldığı öğrenildi. MHP Lideri Bahçeli, Astsubay baba Orhan Velieceoğlu ile telefonda görüştü.

 

EĞİTİM HAYATI BOYUNCA TÜM MASRAFLARINI KARŞILAYACAK

 

Görüşmede Yusuf Eymen ve ailesine tebriklerini ileten Devlet Bahçeli, böyle çocukların milli servet olduğunu ve sahip çıkmanın bir görev olduğunu belirtti. Yusuf Eymen'in eğitim hayatı boyunca maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını da karşılayacağını sözlerine ekledi.

 

AİLEYİ DE TEBRİK ETTİ

 

Yusuf Eymen'in bu başarısı kadar önemli bir başka hususun 2 yıllık şark görevi için Hakkari'ye giden anne ve babasının görevini 4 yıl daha gönüllü uzatması olduğunun altını çizen Devlet Bahçeli, bu gururun bir şehidin adını taşıyan devlet okulundan çıkmasına da dikkat çekti.

Devlet Bahçeli yaptığı açıklamanın devamında "Başta Yusuf Eymen'in öğretmenleri ve okul yöneticileri olmak üzere bölgede şuurla görev yapan tüm eğitim ordumuzun fedakar mensupları öğretmenlerimize, başarıların filizlendiği ortamı tesis etmek için görevi başında olan güvenlik güçlerimize üstün başarılar diliyorum. Bu uğurda toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anarken bu başarılarla onların da ruhlarının şad olduğuna inanıyorum." ifadesine yer verdi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.