Bahçeli'den AYM'ye çok sert tepki! 'Akladığınız terörist vatandaşımızı öldürdü'

Bahçeli'den AYM'ye çok sert tepki! 'Akladığınız terörist vatandaşımızı öldürdü'

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'Anayasa Mahkemesi artık bir güvenlik sorunudur.' diyerek AYM'nin kapatılması ya da yeni baştan yapılandırılması çağrısında bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde MHP'nin Kuruluşunun 55. Yıldönümü Kutlama Etkinliklerine katıldı. Burada değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, bir kez daha Anayasa Mahkemesi'ni hedef aldı.

AYM Başkanı Zühtü Arslan dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu yeni üye Yılmaz Akçil'in yemin töreninde "AYM kararını beğenme yükümlülüğü yok. Kararlara uyulması zorunlu" uyarısı yapmıştı.

Bahçeli açıklamasında "Anayasa Mahkemesi artık bir güvenlik sorunudur. Tekrar ifade ediyorum ki Anayasa Mahkemesi ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır. Teröriste hak veren bir mahkeme Türk mahkemesi olamaz. AYM hukuka savaş açıyor, Türkiye'nin geleceğine darbe vuruyor" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi için "Hak ihlali kararlarıyla Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik ve tarihsel haklarına ölümcül darbeler vurduğunuzu ne zaman anlayacaksınız. Anayasa Mahkemesi, artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları içinde yer alamaz. DEM'cilerin, DEM'lenmiş CHP'nin ve marjinalleşmiş yedeklerinin Anayasa Mahkemesi'ni siyasi siper haline getirmeleri hukuk sistemine sürülmüş kara lekedir" değerlendirmesinde bulundu.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Bahçeli ayrıca partisinin yeni anayasa çalışmasını da tamamladığını duyurdu. MHP lideri "Önümüzdeki dönemlerde gündeme alınması planlanan 9 ana başlıktan biri yeni Anayasa maddesi. MHP 100 maddelik anayasa çalışmasını tamamlamıştır" dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.