Bahçeli'den Babacan'a sert tepki! 'Türklüğü Anayasa'dan çıkarmak cesedimizi çiğnemeden nasıl başarılacak?'

Bahçeli'den Babacan'a sert tepki! 'Türklüğü Anayasa'dan çıkarmak cesedimizi çiğnemeden nasıl başarılacak?'

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın "Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz" sözlerine sert tepki gösterdi.

Önceki günlerde partisinin genel merkezinde Temel Haklar Eylem Planı'nı açıklayan Babacan'ın, plana yönelik açıklamaları sırasında özellikle Türklük önerisi tartışma yaratmıştı. Bahçeliye konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

"LONDRA TEFECİLERİNDEN İLHAM ALAN" İFADESİ

 

Bahçeli Ali Babacan'a yönelik, "Londra tefecilerinden, New York bankerlerinden ilhamını alıp, İngiliz Muhipler Cemiyeti'nin günümüz ayağına talip olan DEVA Partisi'nin başındaki zat anayasayı tartışmaya açma cüreti göstermiştir. Anayasamızın 66'nci maddesini yeniden ele almayı teklif etmiştir.

 

"CESEDİMİZİ ÇİĞNEMENİZ GEREKİYOR"

 

Bu tulumba partisinin tanıtım başkanı da 'Türklüğü çıkarıyor musunuz' soruna 'Doğru' cevabını vermiştir. CHP'den, İYİ Parti'den ses çıkmamıştır. Bu başkanı Türklüğün nesi rahatsız etmektedir? Türklüğü Anayasa'dan çıkarmayı cesedimizi çiğnemeden nasıl başarılacak? Zillet ittifakının her bir ortağı aynı görüşte midir?" sözleri ile tepki gösterdi.

 

CHP'YE TÜRK BAYRAĞI ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

 

Bahçeli ayrıca CHP'ye de yüklendi. "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapan bölücünün parti genel merkezinde Türk bayrağını kaldırması sadece skandal değil suçtur, cinayettir" diyen Bahçeli, "Bunlar bayraksızdır, bunlar milliyetsizdir, bunlar cibilliyetsizdir. Türklüğü Anayasa'dan ayıran şerefsiz henüz anasından doğmamıştır" açıklamalarında bulundu.

 

ALİ BABACAN NE DEMİŞTİ?

 

Babacan, "Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür" hükmünü taşıyan anayasanın 66. maddesine işaret etti. Güçlü bir vatandaşlık anlayışı gerektiğini savunan Babacan, "Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.