Bahçeli'den çok sert Süleymani açıklaması: Hesabı sorulmalıdır

Bahçeli'den çok sert Süleymani açıklaması: Hesabı sorulmalıdır

MHP Lideri Devlet Bahçeli, dün Ankara’da başlayan İstişare Toplantısı’nın kapanışında bir basın toplantısı düzenledi. ABD’nin İran Generali Kasım Süleymani’ye yönelik suikastıyla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, çok sert ifadeler kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi bir suikastla öldüren ABD ve Trump'ı çok sert ifadelerle eleştirdi.

Bahçeli'nin Süleymani ile ilgili açıklamasında: "Sebebi ne olursa olsun bu bir cinayettir, hesabı sorulmalıdır" dedi.

 

 

Bahçeli'nin konuşmasının ana başlıkları şöyle:

 

"HAKKIN VE HAKİKATIN TARAFINDA BULUNMAK"

ABD ile İran arasındaki itiş kakış dengelenmiş, denetim altına alınmıştır. Türkiye’nin bu suikast karşısında aldığı pozisyon elbette çok dengelidir. Hiç kuşku yok ki ona, buna yüzeysel ve ön yargılarla taraf olmak yerine hakkın, haklının ve hakikatin tarafında bulunmak Türk milletinin vakar ve haysiyetinin şaşmaz bir gerçeğidir.”

 

bahceli-ic-2.JPG

 

HANGİ İNSANİ DEĞERE SIĞAR?

Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kasım Süleymani’yi savaşları önlemek için öldürdük” sözünün uluslararası hukuka ve yerleşik insani değerlere meydan okumak olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

* Böylesi bir üslubun genelleşmesi küresel adaleti karartacak, ülkeler arası irtibatları kesecek, dünyayı da Orta Çağ şartlarına taşıyacaktır. ABD Başkanı Trump suçlu arıyorsa mesela Pensilvanya’ya bakmalıdır. 251 vatan evladının şehadetinden, 2 bin 194 vatan evladının yaralanmasından doğrudan doğruya sorumlu olan bir caninin korunup, kollanması hangi insani değere sığacaktır?

 

"ÖNÜMÜZDEN ÇEKİLİN"

"ABD Başkanı Donald Trump'ın, Mazlum Kobani kod isimli teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin ile telefonla görüşüp 'general' diye yutturmaya çalışması gerçekleri değiştirmeye yetmeyecektir. Bu terazi bu sıkleti çekmeyecek, mızrak çuvala girmeyecektir. DEAŞ liderini öldürenler, buyursunlar PKK'nın, YPG'nin ileri gelenlerini de öldürsünler ya da aradan ve önümüzden çekilip kahraman bir Türk evladının neleri yapacağını dikkatle izleyip ders alıp takip etsinler. Hamdolsun alemde şer bitmezse Oğuz neslinde de er tükenmez, tükenmeyecektir.

 

bahceli-ic-002.JPG

 

Suçlunun imhası gerekiyorsa o zaman bir terör örgütü liderinin de yok edilmesi hakkın, hukukun, vicdanın sesidir, nefesidir, kesinlikle icabıdır. Hiç kimse aklımızla alay etmesin. Hiçbir güç sahibi ülke insanlığın emek emek tecrübe edip biriktirdiği mirasına kastetmeye kalkışmasın.

 

HESABI SORULMALIDIR

Bahçeli, İran'ın mezhepçi bir politika takip ettiğini belirterek şunları ilave etti: "Ancak sebep ne olursa olsun ahlak ve hukuk dışı her saldırı ve sonucunda can kaybı cinayettir, rezalettir, hesabı sorulmalıdır."

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.