Bahçeli'den emekli maaşlarına 'seyyanen zam' çağrısı! 'Yüzde 25 maaş artışı makul bulunmamıştır'

Bahçeli'den emekli maaşlarına 'seyyanen zam' çağrısı! 'Yüzde 25 maaş artışı makul bulunmamıştır'

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Emekli maaşları konusunda açıklama yapan Bahçeli, "8077 TL seyyanen artış emekli kök ücretlerine de yansıtılmalıdır" çağrısı yaptı.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

 

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

 

"MHP olarak, TBMM'de görüşülecek kanun tekliflerini tereddütsüz destekleyeceğimizi; vatanımızın ve milletimizin başta deprem olmak üzere farklı sebeplerden kaynaklanan akut ihtiyaçlarının karşılanması için yapıcı ve müspet irademizi göstereceğimizi huzurlarınızda açıklamak istiyorum. 

Siz değerli milletvekillerinden ricam, Genel Kurul çalışmalarına aktif ve eksiksiz şekilde katılmanızdır.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak milletimizin sesine ses, özlemlerine nefes, hedeflerine de beden olmaya her zaman varız ve hazırız. Yeri ve zamanı gelince dost için ölmesini, düşman için dirilmesini biliriz.

Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Kur ve faizdeki oynaklıklar gündemdeki ağırlığını inşallah kaybedecektir. 

 

"SEYYANEN ARTIŞ, KÖK ÜCRETE YANSITILMALI"

 

1 Temmuz'da tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55'lik zam ve seyyanen net 8077 liralık artış yapılacaktır. Gönül isterdi ki daha fazla olsun ancak bütçe imkanları bellidir. Emeklilerimizi yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır. 

 

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ


İsveç'in üyeliğine karşı Türkiye'nin haklı ve meşru itirazları vardır. İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim'e yönelik şerefsiz saldırıları alttan aldığı, sıkışınca da cılız kınama mesajları bilinen bir husustur. Türkiye, dayatmaları sineye çekecek kabile devleti değildir. NATO'nun açık kapı politikası da iç ve dış güvenliğimizden daha önemli olamayacaktır.

Milli varlığımızı tehdit eden, kanlı terör örgütlerine kucak açan, bunların terörist devşirmesine kendi başkentinde göz yuman bir ülkeyle bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız. Bunu nasıl hazmedeceğiz. Sadece F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye tamam mı diyeceğiz. İsveç, PKK'nın Avrupa'daki mağarasıdır. Kandil neyse Stockholm aynısıdır. Karar Sayın Cumhurbaşkanımızındır. 26 üyesi NATO ülkesi olan Avrupa Savunma Birliği içinde İsveç de yer almaktadır. 19 Haziran 2023'te ABD'ye ait iki adet bombardıman uçağının İsveç'e konuşlanması tesadüf değildir. NATO'nun da Türkiye'nin taleplerinin gözetmesi ihmali olmayan bir sorumluluğudur. İsveç, politikalarından dönüş yaparsa bir şey demeyiz. Müttefik olacaksak mertçe olalım. 

 

"TÜRKİYE, OSMANLI'NIN DEVAMIDIR"


Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu'nun varisi ve devamıdır. Bir plan mucibince Cumhuriyet'le Osmanlı arasına mayın döşeyenler, Mustafa Kemal'le 2. Abdülhamid arasında nifak ve düşmanlık üretenler, devşirilmiş Haçlı torunları ve tortularıdır.

Türkiye Cumhuriyeti ne kadar bizimse, Osmanlı İmparatorluğu da o kadar bizimdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne kadar milli ve tarihi bir kahramansa, Osmanlı İmparatorluğu'nun tüm padişahları da o kadar milli ve kahramandır."

 

CUMHUR İTTİFAKI O GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR


Bahçeli, grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP'nin emekli maaşlarına ilişkin çalışması olacak mı sorusuna, "Cumhur İttifakı o görevi yerine getiriyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ayrı bir çalışmaya gerek yok. Cumhur İttifakı'nı bütün yönleriyle destekliyoruz" karşılığını verdi. 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.