Bahçeli'den flaş Arınç tepkisi

Bahçeli'den flaş Arınç tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın belediye başkanlarıyla bir araya gelmesini değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın belediye başkanlarıyla bir araya gelmesini değerlendirdi.

Açıklamasında Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Türk için sözlerini eleştiren MHP lideri, "Bülent Arınç Bey bir kenara oturmalı ya Bursa’ya ya Manisa’ya yerleşmeli. Kozmik odaya FETÖ'yü kim soktu, onu da sormak gerekir" dedi.

İMAMOĞLU'NA GÖNDERME 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 büyükşehir belediye başkanı ile yaptığı toplantıyı değerlendiren Devlet Bahçeli, "Belediye başkanları toplantısı çok isabetli olmuştur. Böyle bir toplantı olmamış olsaydı, 11 belediye başkanı televizyonlarda sürekli olarak tartışma zemini bulmuş olurlardı. Bana göre Cumhurbaşkanı çok sabırlı hareket ediyor. Hepsini bir araya getirdi, "taşları dökün" dedi.

Kimin kucağında ne taş varsa oradaki 29 belediye hangi taşı kim attı gördüler. Bu siyasi bir birikim ve zekanın sonucudur. Önce 11 kişi olarak CHP’ye gidip, strateji belirleyip toplantıya gidenler açığa düşmüşlerdir. Kafalarında ne varsa açıkça söylemek durumunda kalmışlardır.

Siyaseten iktidarda bugüne kadar ortaya koymuş olduğu görüşlerden de sarfı nazar etmişlerdir. Ümit Besen’in bir tane ayağı kırılmış tahta masa şarkısı vardı, şimdi zannediyorum kırık sandalye şarkısı dinleyeceğiz hep beraber" diye konuştu.

HDP ÖNÜNDE EYLEM YAPAN AİLELER

Bahçeli, Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde annelerin eylemini de değerlendirerek, "HDP’nin önündeki her anne terörün bitmek üzere olduğu bir mücadelenin cesaretlendirdiği analardır. HDP’nin önünde evlatlarını istiyorlar. Bugün evladını isteyen yarın milletini ister, yarın devletini ister. Bunu böyle yorumlamak lazım. bunları bu polemiklerden çıkarmak lazımdır. Bu siyaset değildir. Bundan da iktidar yıpranmaz. Bu tür lafları söyledikçe insan iktidarı daha fazla sevmeye başlıyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.