Bahçeli'den flaş Cumhur modeli açıklaması: ‘Bir sırrı var’

Bahçeli'den flaş Cumhur modeli açıklaması: ‘Bir sırrı var’

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘Cumhur Modeli’ dediği ittifak formülüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve kamuoyuna mesaj verdi. İşte ayrıntılar;

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin il başkanlarıyla basın mensuplarına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi ve 2018 yılında yapılacak kongre için teşkilatlara önemli mesajlar verdi.

MHP’den istifa ederek İYİ Parti'ye gidenlerin bir bölümünün kandırıldığını söyleyen Bahçeli, ‘Ülkücünün yuvası MHP'dir’ dedi ve iyi niyetli, kandırılmış olan kesimin FETÖ'cülerden ayrı tutulması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, seçim barajının MHP’ye karşı getirildiğini, buna rağmen siyasette barajları yıkarak var olmayı sürdürdüklerini anlatırken, barajın hem daha önce yaptıkları gibi ittifakla hem de HDP'nin yaptığı gibi bağımsız adaylarla aşıldığını hatırlattı.

CUMHUR MODELİ

Yeni hükümet sisteminde seçim sisteminin de buna uygun hale getirilmesi gerektiğini kaydeden MHP Lideri, “Cumhur modeli” dediği ittifak formülünü açıkladı.

Bu modelde seçmenin hem ittifak hem de altındaki partiye oy verebileceğini dile getiren Bahçeli, bunun da bir sırrı olduğunu ifade etti. MHP Lideri, il başkanlarına, “Bir sırrı var. Sabredin. Her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelince açıklarız. MHP'nin söyledikleri hep doğru çıktı. Şimdi söylediklerimizin de doğruluğu ortaya çıkacak” diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.