Bahçeli'den flaş değerlendirme Türkiye uyanmış bir devdir

Bahçeli'den flaş değerlendirme Türkiye uyanmış bir devdir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Ülkemizi terörizmle susturacağını sanan gafiller çok yakında anlayacaklardır.Türk milleti mazlumların umut ışığıdır. Türkiye bölgesinde parlayan yıldızdır, uyanmış bir devdir.' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Küresel adalet yoğun bakımda, küresel hoşgörü ameliyat masasındadır. İnsani ve vicdani değerler komadadır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Dışişleri Bakanı'nın açıkladığı Yeniden Asya açılımını önemsemekle birlikte bir ayağımızla Doğu'ya bir ayağımızla Batı'ya basmak en iyi cevap olacaktır.

Dünya üzerinde düşük ve yüksek yoğunluklu çatışma, anlaşmazlık yaşanan ülkelerin tamamı Türk coğrafyası ile yakınlığı vardır. 52 ülkede kriz ve çatışma devam etmektedir. Bir kısmında dönem dönem silahlı çatışmalar yaşanmaktadır. İsraf diz boyu, kontrolsüz tamahkârlık korkunç boyutlardadır. Yüz milyonlarca insanın boğazından bir lokma zorla geçerken, bir grup sefa sürmektedir.

Müslüman nüfusun artışından korkan çürük Haçlı kafası, İslam’ın sorgulanması, tahribini projelendirmektedir. Kapanmamış hesaplar her fırsatta tedavüle sokulmaktadır. İslam toplumalrının adalet, huzur ve istikrar içinde nasıl yaşadığı, aklı, vicdanı ve basireti olan her insanın kabulüdür.

Özellikle Roma Kulübü'nün 1972'de yayımlanan raporda hristiyan nüfusun müslümanları geçeceği açıklanmıştır. Orta Doğu'ya müdahalenin nedenlerini uzaklarda aramaya gerek yoktur.

'TÜRKİYE UYANMIŞ BİR DEVDİR'

'İdlib mayın tarlası gibidir.Çevremiz zifiri karanlıktır. Ülkemizi terörizmle susturacağını sanan gafiller çok yakında anlayacaklardır. Terör örgütleri yaptırım baskıları, darbe girişimleri Türk milletini haklı davasından döndüremeyecektir. Türk milleti mazlumların umut ışığıdır. Türkiye bölgesinde parlayan yıldızdır, uyanmış bir devdir. 

Terör örgütlerine kim yardım ve yataklık yapanlar Türk milleti ile tanışacaktır. Dost ve müttefiklerin şaibesiz desteği çok önemlidir. Sınırlarımızı emniyete alacak şekilde yapılacak güvenli bölge zaruri ve önemlidir. Sadece Türkiye'yi değil bölgeyi de koruyacaktır. ABD, müttefiklik ahlakı ile çelişmemelidir. Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacılar için yeni bir hayat hızla sağlanmalıdır. Buranın denetimi Türkiye tarafından sağlanmalıdır. ABD, Türkiye'yi anlamalı; sevmiyorsa da saygı duymalıdır. YPG'ye silah vermekten vazgeçmelidir.

Güvenli bölge ABD'nin lütfu değildir. Türkiye güvenli bölge ile kardeşliğin, bütünlüğün yanında olduğunu göstermiştir."

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.