Bahçeli'den flaş İYİ Parti açıklaması

Bahçeli'den flaş İYİ Parti açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meral Akşener'in İYİ Partisine yönelik flaş açıklamada bulundu.

Devlet Bahçeli basın mensuplarının İYİ Parti'nin seçimlere girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz sorusuna, "Zaten oyu bizden alacaklar. İYİ Parti seçimlere girsin" dedi.

BAHÇELİ TOPU YSK’YA ATTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti'nin seçime giremeyeceği ile ilgili soruya "YSK seçime girebilir diyorsa bir emek boşa gitmemiş olur. Seçime de girsin. Ne olacak seçime girerse. Başka partilerden almaz bizden alır. Biz buna rıza gösteririz" dedi.

Bahçeli basın mensuplarının İYİ Parti ile ilgili sorularına yanıt verdi. Bahçeli "İYİ Parti seçime girsin" dedi.

"BİZİM İTİRAZIMIZ OLMADI"

İYİ Parti’nin seçimlere girmesinin önünün açılması konusunda AK Parti'nin yasal değişiklik önerisine itiraz ettiği iddiası üzerine Bahçeli 'Allah'tan bir dileğim var bir günde basın doğru yazsın" ifadesini kullandı.

kizilcahamam.jpg

“SİYASİ KİMLİĞİMİZİ KORUYARAK ERDOĞAN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Bahçeli, partisinin seçim stratejisine ilişkin sorulara verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: "MHP'nin geçmişten bu yana Türkiye'nin bugünkü siyasi, sosyal şartları da dikkate almak kaydıyla ister zamanında ister erken bir seçim için her zaman hazırlıklı olduğunu ifade edebiliriz. Seçim stratejimiz iki esasa dayanır. Güçlü ve dengeli Meclis birincisi. İkincisi cumhurbaşkanı seçiminin eşzamanlı gerçekleşmesidir. MHP, cumhurbaşkanı seçiminde kendi partisi mensuplarından aday çıkarmamıştır. Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. MHP'nin seçim stratejisi cumhur ittifakı çerçevesinde kendi siyasi kimliğini koruyarak her ilin seçim çevresinde öngörülen sayılarla aday belirlemek suretiyle TBMM'de güçlü olabilecek bir ağırlıkta çalışmalarını sürdürecektir. Bir yanda Erdoğan'ın kazanması için gayret göstereceğiz. MHP'nin siyasi kimliğini koruyan bir kadro ile TBMM'de yer almak için çaba göstereceğiz"

"ORTAK MİTİNG YOK"

AK Parti ile ortak miting düzenlemeyi düşünmediklerini açıklayan Bahçeli, "Her koyun kendi bacağından asılır" dedi. Bahçeli, "baskın seçim" değerlendirmeleri ile ilgili olarak da "Zamanında yapılmayan her seçim baskın seçimdir" ifadelerini kullandı.

“CHP'NİN ADAYINA SAYGI DUYUYORUZ”

Bahçeli, CHP'nin cumhurbaşkanı aday adaylarının sorulması üzerine "CHP, Türk siyasi hayatında en köklü siyasi partidir. Değişik dönemlerde siyasi hayata renk katmışlardır ama iktidar olma şansını tek başına yakalayamamıştır. Şimdi zannediyorum cumhurbaşkanı adayı sayısını artırarak cumhurbaşkanlığını kazanmak suretiyle siyasi hayatını devam ettirmek istemektedir. Onların adaylarına saygı duyuyoruz" dedi.

“BEŞİKTAŞ SAHADAN KAÇMAZ”

Bahçeli, Olaylı Fenerbahçe-Beşkitaş derbisi için de şöyle konuştu: "Maçı takip edemedim ancak Beşiktaş'ın hocası, Türkiye'nin hocasıdır. Türkiye'yi dünya üçüncülüğüne taşımış bir değerdir. Kendisine yapılmış olan bu saldırıyı şiddetle kınadım. Hocamı da aramak suretiyle geçmiş olsun dileklerimi bildirdim. Beşiktaş sahadan kaçmaz, bir Beşiktaşlı olarak söylüyorum."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.