Bahçeli’den flaş Kudüs açıklaması

Bahçeli’den flaş Kudüs açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki ‘Kudüs’ oylamasına ilişkin flaş bir açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları;

MHP lideri Devlet Bahçeli konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Birleşmiş Milletler’de uluslararası toplum tarihi bir sınavdadır” diye konuştu.

MHP’nin Genel Başkanı tecrübeli siyasetçi Devlet Bahçeli, “BM’den çıkacak karar, Amerika Birleşik Devleti (ABD) ve Ortadoğu’nun sorumsuz ve acımasız devleti İsrail zulmüne darbe vuracaktır” açıklamasında bulundu.

ANAR'dan flaş anket! MHP baraj altı İYİ Parti ise..

MHP lideri Devlet Bahçeli özetle şunları söyledi:

''Uluslararası toplum tarihi bir sınavdadır. Yarın, 'Barış İçin Birlik' formatında oylanacak tasarı, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 tarihli 478 sayılı kararını hiçe sayan ABD korsanlığını, inanıyorum ki, buruşturup atacaktır. Yarın yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında ABD'nin hayasız ve hukuksuz Kudüs kararının ezici bir çoğunlukla reddedileceği güçlü bir ihtimaldir. BM'den çıkacak karar ABD-İsrail zulmüne darbe vuracaktır.''

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına karşı Filistin'in hazırladığı tasarı, BM Güvenlik Konseyi'ne gitmiş, tüm üyelerin destek verdiği tasarıyı bir tek ABD veto etmişti.

Bunun üzerine aralarında Türkiye'nin de bulunduğu heyet, konuyu BM Genel Kurulu'na taşımak için girişimde bulundu.

BM Genel Kurulu konuyu görüşmek üzere yarın acil olarak toplanacak. Oylamanın Türkiye saatiyle 18.00'de yapılması bekleniyor. Tasarı; ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararını geri çekmesi çağrısı yapıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.