Bahçeli'den flaş Tunç Soyer açıklaması Ülkücüler, devrimciler bunu kabul edemez

Bahçeli'den flaş Tunç Soyer açıklaması Ülkücüler, devrimciler bunu kabul edemez

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Tunç Soyer'i aday göstermesine tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, 'Bu ismi ülkücü veya devrimci olan hiç kimse kabul edemez' dedi.

İstanbul'dan Ankara'ya dönüşü sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Tunç Soyer'i aday göstermesine tepki gösterdi

CHP'nin 12 Eylül'de herkesin üzerinde olumsuz etki yaratan bir kişinin oğlunu aday gösterdiğini belirten Bahçeli şu açıklamalarda bulundu:

'Şimdi siyasi hayatımızda, 12 Eylül’de, herkesin üzerinde olumsuz kararları bulunan bir kişinin evladını sen İzmir’e aday gösteriyorsun. Bu ismi ‘ülkücü’ kimliği taşıyan hiç kimse kabul edemez. Onu belediye başkanı olarak görmez. ‘Devrimci’ olan hiç kimse bunu kabul edemez. Kim kabul edebilir?

12 Eylül’ün bir avuç yandaşı bunu kabul eder. ABD’ye veya başka bir ülkeye kaçan savcılar var, mesela Zekeriya Öz. Türkiye’ye gelse, FETÖ’nün bir partisi olmasa, hangi parti alıp bunu aday gösterebilir? Böyle şey olur mu? İçişlerine karışamayız, istediğini yapar da siyasetten baktığınız vakit herhalde kime ne hizmet ediyorlar? Demek ki belediye başkanlarının a, b, c şahsı olması önemli değil. Önemli olan böyle bir belediye yarışında “çatışmanın ortasından beklenilen sonucu alabilir miyim” diye pusuda beklemek.

Atatürkçülerin sorgulaması lazım. Siz kalkacaksınız, 12 Eylül’ü yargılayacaksınız, apoletlerini sökeceksiniz. Sonra belli bir döneme geleceksiniz. Onlara karşı önemli duruşlar sergilediniz. Şimdi kalkıyorsunuz onların savcısının oğlunu aday yapıyorsunuz. Bunun izah edilmesi lazım. Atatürkçü, Kemalist, CHP geleneğini, fikrini samimiyetle savunan, demokrasiden yana tavrını koyan insanların bunu sorgulaması lazım.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.