Bahçeli'den 'Hükümet istifa' sloganlarına sert tepki! 'Sipariş verilmiş zillet komplosudur'

Bahçeli'den 'Hükümet istifa' sloganlarına sert tepki! 'Sipariş verilmiş zillet komplosudur'

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte dün afet bölgesi olan Adıyaman'ı ziyaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

 

'Türk milletinin hem tarih yapan hem de tarih yazan bir millet olduğu hemen fark edilecektir. Bu zamana kadar doğal felaketler bize sadece dayanışmanın ve kardeşliğin ne akdar muazzez olduğunu göstermemiş aynı zamanda manevi ve kültürel zenginliğe sahip olduğumuzu göstermiştir.,

6 Şubat 2023 tarihinde Pazarcık ilçesi merkezli depremle Elbistan merkezli iki deprem yıkıma yol açmıştır. Bu hazin tablo 7'den 70'e her vatandaşımızı hüzün ve hüsranla sarsmış, yüreklere ateş düşürmüştür. 23 Şubat'ta da Hatay'daki depremlerle Malatya'nın dün Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen deprem yine acılarımıza acı katmış, endişeleri artırmıştır. Depremlerin ardından 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana gelmiştir. Afet bölgesindeki ilçelerimizde 563 bin vatandaşımız tahliye edilmiştir. 

Afet bölgesinde ve haricinde çadır, konteyner, yurtlar, oteller, kamu misafirhane ve tesisleriyle diğer barınma alanlarında 1 milyon 914 bin 292 vatandaşımıza hizmet sunulmaktadır. Bölgeye günlük 10 binin üzerinde çadır sevk edilmektedir. Çarpıcı gerçekler her şeyiyle ortadadır. Devleti ve hükümeti suçlayan güruh arızaladır, art niyetlidir. Konteyner kentler canla başla hayata geçirilmektedir. Aynı anda hem zamanla hem de zorlu şartlarla mücadele edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti görevinin başındadır. Hiç kimse yalnız, kimsesiz ve sahipsiz değildir. 

 

TRİBÜNDEKİ SLOGANLARA TEPKİ


İçinden geçtiğimiz çok kırılgan ve nazik günlerde Türk sporunu siyasi kutuplaşmanın içine çekmek için kıvrananlar tarihi bir yanlışın tam ortasındadır. Sporu siyasileştirmeye çalışanlar alçakça bir kurgu içinde 

Türk futbolunu lekelemeye, kutuplaşmayı sahaya yansıtmaya çalışanlar alçakça bir planın içindedir. Spor demek ahlaklı olmak demektir. Hükümeti istifaya davet etmek bir avuç fanatik ve holigan gruba sipariş verilmiş iç ve dış bağlantılıdır. Herkes yerini bilmelidir, yeltenenlere müsamaha gösterilmeyecektir. Beşiktaş üyeliğinden ayrıldım. Ben artık Karagümrük'lüyüm.

Bu sıkıntılarla perçinlenmiş ortamda 20 Şubat pazartesi günü Hatay'ı ve ilçeleri ziyaret ettik. Mütakiben Kahramanmaraş'a geçtik. Bir gün sonra da Osmaniye'de detaylı incelemelerde bulundu. Dün Adıyaman'a gittik. Bugün de öğleden sonra Malatya'da incelemelerde bulunacağız. Hiç kimse aç ve açıkta bırakılmamıştır. Sosyal ve ekonomik toparlanma hız kazanmaktadır. Vatandaşımız millete güven duymaktadır.

Kalbi Türkiye sevdasıyla çarpan her kardeşimiz gerçekten ümitlidir. Cumhur İttifakı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hem konutlarını yapacak hem psikolojik, sosyolojik ve ekonomik hasarları tamir edecektir.

İnsanlarımıza yuva yapılmasına karşı çıkanlar, bahaneler üretenler, tezgah kuranlar gayri insani yüzlerdir. Bilinmelidir ki yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Türk milleti zelzelenin üstesinden sabırla gelecek. Zaferin büyüklüğü mücadelenin zahmetiyle ölçülmektedir. Mücadelemiz zor olsa da zaferimiz inşallah büyük olacaktır.

Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır. Allah bizimledir, yar ve yardımcımızdır. Felaketin yükü ağırdır. Bunu kaldırmak ise iman, irade ve dayanışma aklıyla mümkün olacaktır.

Yeis ve yılgınlığa hiç gerek yoktur. Cumhur İttifakı vatandaşların konutlarını yapacak, deprem travmasını telafi edecektir. Bazı köşe yazarları, tetikçi medya organları orman alanlarının da konut için kullanılacağını hangi bilgi ve belgeye dayanarak söylemektedir. Orman vasfını kaybetmiş alanlara konut yapmanın neresinde sakınca olacaktır?

Kılıçdaroğlu komadadır. CHP Genel Başkanı'nın kendi içinde korkunç çelişkilere gömüldüğü ortadadır. Bewdenin burada ruhunun Türkiye düşmanlarının elinde olduğunu itiraf edememiştir. Acımız da birdir, sevincimiz de birdir.

Böyle gelse de böyle gidemez. Bu Kılıçdaroğlu'ndan hiçbir şey olamaz. CHP Meclis Kurulu adına Cumhurbaşkanı seçimi durumunda bundan sonraki süreçlerde yetki alman neyi değiştirecektir? Hiç mi yüzün kızarmıyor? Hiç mi vicdanın sızlamıyor? Muhalefet olmak her şeye karşı olmak, acılardan istifade etmek değildir. Kentsel dönüşüme itiraz eden bu Kılıçdaroğlu değil miydi? İmar affıyla ilgili kanun teklifi veren bu CHP değil miydi?

Görülüyor ki Cumhurbaşkanı adayı kim olacağı, uzlaşmanın ne zaman sağlanacağı bir numaralı gündem maddesidir. Bu arada 6'lı masa müdavimi bazı parti başkanları da şimdiden başkanlık dağıtımı yapmışlardır. Sancıları makam dönüşümüdür. Milletimiz neyle meşguldür, bunlar neyle oyalanmaktadır.

Zillet ittifakın Cumhurbaşkanı adayını belirleme süreci sarpa sarmıştır. Aday kim olursa olsun artık önemsiz ve değersizdir. Türkiye olağanüstü bir dönemden geçmektedir. Huzurlarınızda MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın kararlılığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. 

Cumhuriyet mahşeri vicdanda kökleşmiştir. Felaket günlerimizde veya diğer zamanlarda kimler hangi hıyanet içine girerse girsinler bir kez daha ilan ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti tektir, Türk vatanı ebedi yuvamızdır. Türkçemiz bizleri bir arada tutan resmi dilimizdir.

Bunlar Cumhur'un yaşama değerleridir. Bilinmelidir ki bu aziz vatan hepimizindir. Herkes üstüne düşen sorumluluğu siyasi hesapları bir kenara bırakarak yerine getirmelidir. Cumhur İttifakı'nın yerinde herkese yer vardır. Biz herkesi büyük Türk milletinin saygıdeğer evladı olarak görüyoruz. MHP ve Cumhur İttifakı milletin her ferdine kucağını açmaktadır.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.