Bahçeli'den hükümete Soma teşekkürü!

Bahçeli'den hükümete Soma teşekkürü!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma'daki maden faciasının ardından devletin ilk andan itibaren gerek madencileri kurtarabilmek gerekse yaraları sarabilmek açısından üstün gayret gösterdiğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Soma İlçe Başkanlığı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin başkanlık divani üyeleri, merkez yönetim kurulu üyeleri ve milletvekilleriyle Soma'ya geldiklerini belirtti.


DEVLETE GAYRETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR

Maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Bahçeli, bu acılı günlerin aşılacağını dile getirerek bunun için her türlü gayreti ortaya koyan devlet yöneticilerine, bürokratlara, belediye başkanlarına, vatandaşlara teşekkür etti.

Çok sayıda işçinin hayatını kaybettiğini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Milletimizin acısı çok büyüktür, yaşanan facia hepimizi çok derinden üzmüştür. Devletimiz eldeki imkanlarla olayın baş gösterdiği ilk andan itibaren elden gelen gayreti göstererek hem hayatlarını kaybetmiş olanları dışarıya almak hem içeride mahsur kalmış olanları kurtarabilmek hem de yaraları sarabilmek açısından üstün gayret göstermektedir. Özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı sayın Taner Yıldız beyin olayın başlangıcından itaberen Soma'da bulunması, kriz yönetimini üstlenmesi ve gece gündüz demeden devletin imkanlarını, bürokrasisini, sivil toplum kuruluşları, arama kurtarma ekipleriyle koordineli çalışma başlatmış olması milletimizin her şart altında devletimizin yanında olduğunun güzel bir işareti olarak kabul edilmelidir. Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın bütün imkanlarıyla Soma'da ve Soma halkının yanında bulunması, elden gelen gayretleri ortaya koyması, kriz yönetimiyle koordineli çalışması bunlar da halkımızın teselli olması açısından hayırlı adımlar olmuştur. Üzüntümüz büyüktür, yaralar mutlaka sarılacaktır. Hayatlarını kaybetmiş olan aziz şehitlerimizin ailesi, evlatları yalnız bırakılmayacaktır."

SOĞUKKANLI OLMALI

Türkiye'de zaman zaman çok büyük facialara sebep olan olayların yaşandığını, bu tür olayların ilk gününden itibaren devlet erkanının buraya yardımcı olmak, taziyelerde bulunmak amacıyla geldiğini dile getiren Bahçeli, "Gelen devlet büyüklerini karşılamak için başta emniyet mensupları ve devlet yönetiminin, ilçe yönetiminin bunlarla meşgul olması, hizmetlerin aksamasına, koordinasyonun zayıflamasına sebebiyet vermektedir. O bakımdan buraya gelen her kim ise sakin olmalı, soğukkanlı olmalı, toplumun acısını paylaşırken yeni acılara sebebiyet verebilecek kargaşalardan da uzak olmalıdır" diye konuştu.

Gazetecilerin, maden içerisinde kalan işçi sayısının tam olarak söylenmediği yönündeki soru üzerine Bahçeli, "Facia sonrası arama ve kurtarma işlemlerinin sağlıklı ve etkin biçimde yapılması, içeride mahsur kalmış olan kardeşlerimize ulaşılabilmesi açısından alınmış olan tedbirleri desteklemek, beklemek ve çıkan sonuçlar üzerinde de değerlendirme yapmakta yarar vardır diye düşünüyorum. Evlatlarından, kocalarından haber alamayan vatandaşlarımızın da sabırla beklemelerinde, tedbirli olmakta yarar var. Bu hepimizin acısıdır, Allah kimsenin başına vermesin. Ama bunun altından da kalkacağız inşallah" dedi.

Maden alanına emniyet mensuplarıyla, kalabalıkla değil daha sade bir şekilde gideceklerini ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alacaklarını ifade eden Bahçeli, "Kriz yönetiminden sorumlu olan devlet görevlilerinin vereceği bilgileri esas almak lazımdır. Ondan evvel az veya çok yorum yapmak doğru değildir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.