Bahçeli'den önemli mesajlar: Atatürk isminin silinmesi söz konusu değildir

Bahçeli'den önemli mesajlar: Atatürk isminin silinmesi söz konusu değildir

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlamaları kapsamında yapılan törende önemli açıklamalarda bulundu. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen fetih şöleninde önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Türkiye'nin geleceğini zillet değil cumhur tayin edecektir. Atatürk Havalimanı'nda yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur. Bilakis İstanbullu kardeşlerimin feraha ve selamete kavuşturacak ihya ve inşa faaliyeti vardır. Atatürk isminin silinmesi hiç kimsenin hatırına veya gündemine gelmemiştir" dedi.

 

"HASRETİN VE VUSLATIN BULUŞMA NOKTASI YEŞİL ÖRTÜYE BÜRÜNECEK"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından önce konuşma yapan Bahçeli, "Uzun yıllar hasretin ve vuslatın buluşma noktası olan Atatürk Havalimanı 5 milyon 61 bin kilometrelik yeşil bir örtüyle bürünecektir. Milletimizin hayat standardı yükselecek, yaşam alanı genişleyecek günün yorgunluğu şehrin birikmiş stresi bu vesileyle tasfiye edilecektir. Bu kapsamda gölgesinde huzurla oturacağımız 145 bin 300 ağacın dikilme hedefi insana ve yeşile hürmetin sonucudur. Dikilen fidanlar fethin ruhuyla büyüyecek, her taraf yeşile boyanacak. Millet Bahçesi gönülleri, umutları ve gelecek hayallerini buluşturacaktır. Burada, kurulu bulunan bina ve peronların bilim, sanat, müze ve fuar merkezi olarak kullanıma sokulması İstanbul'un çevresini değiştirmekle kalmayacak, tarihin çağrısına kulak vermek, çağın akışına riayet etmek anlamına gelecektir. Bize göre Millet Bahçesi kucaklaşmanın adresi, kaynaşmanın adasıdır. Milli birlik ve kardeşlik ruhu tarihin ve doğanın mirasıyla kenetlenecektir" ifadelerini kullandı.

 

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ ZİLLET DEĞİL CUMHUR TAYİN EDECEKTİR"


Bahçeli, "Devşirmeler, dejenere zihniyetler, defolu ve değersiz isimler milletimizin hissiyat ve özlemlerine ket vuramayacaktır. Biliyor ve inanıyorum ki buna en başta sizler izin vermeyeceksiniz. Türkiye'nin geleceğini zillet değil cumhur tayin edecektir. Komplo mucitleri toplumsal ve siyasal mühendislik peşinde koşan müfsidler, yabancıların boyunduruğuna giren yerli müstemlekeciler ne istiklalimize ne de istikbal haklarımıza ambargo koyamayacaktır. Bunların amacı destek değil, köstek; millet değil zillettir. Amaçları yapmak değil yermek, hizmet değil hezimete davetiye çıkarmaktır. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin İstanbul'a nefes verecek olmasından uykuları kaçanlar iyice şaşkın ve şoktadır. Bir ara helalleşmekten bahsedip sonra birden bire kavga moduna dümen kıranlar Türkiye'nin başına püsküllü bela olmaya namzet, kifayetsiz müfterisler varsın huzursuz olsun. Çok şükür onların huzursuzluğu ve mutsuzluğu Türkiye'nin hayrına ve aydınlık yarınına hizmettir. Atatürk Havalimanı'ndan yeni bir Gezi çıkar mı diye hayal kurdular hiç kimse yutmadı. Kaderin üstünde kader bir kez daha tecelli edecek. Nitekim iftira siyaseti kaybetmeye her zaman olduğu gibi yine mahkum hale düşecektir. Hakikatin sesini bastıramazlar. Halkın iradesini batıramazlar. Hiçbir vatandaşın İstanbul'un bugünkü dramına, bugünkü ıstırabına, bugünkü yürek sızısına bakarak ecdat yadigarı bu kutlu şehrimizin sahipsiz ve çaresiz olduğunu zannetmesin. İnanıyorum ki, sel olunca denize, deprem olunca kayağa, kar yağınca balığa gidenler, demokratik hesap vakti geldiğinde İstanbullu kardeşlerimin tokadını arkasına yiyecekler. Elbette geldikleri gibi gidecekler" dedi.

 

"ATATÜRK HAVALİMANI'NDA İHYA VE İNŞA FAALİYETİ VARDIR"


MHP Lideri Bahçeli, "Müflis ve iki yüzlü siyasetçilerin estirdiği yalan rüzgarının tam tersine Atatürk Havalimanı'nda yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur. Bilakis İstanbullu kardeşlerimin feraha ve selamete kavuşturacak ihya ve inşa faaliyeti vardır. Atatürk isminin silinmesi hiç kimsenin hatırına veya gündemine gelmemiştir. Akıl her insanda vardır, mühim olan aklı doğru kullanmaktır. Bunun yegane çaresi de ahlak yolundan insaf ve izan istikametinden sapmamaktır. Fakat aklını kiraya verenler, siyasetini rehin bırakanlar, vicdanını esir düşürenler, akıl etmek şöyle dursun ne ahde vefayı bilirler ne ahlakı tanırlar ne de vatan ve millet sevgisine bağlı kalırlar. Bunların işi gücü fitne fesattır" ifadelerini kullandı. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.