Bahçeli'den Sedef Kabaş'a sert tepki! Zelil bir oyun, zillet bir tiyatrodur'

Bahçeli'den Sedef Kabaş'a sert tepki! Zelil bir oyun, zillet bir tiyatrodur'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'a tepki gösterdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Devlet Bahçeli açıklamasında Sedef Kabaş'a tepki gösterdi.

Sedef Kabaş'ın hakaretlerinin demokrasiyle, basın ahlakıyla ve hukukun evrensel ilkeleriyle başdaşmayacağını ifade eden Devlet Bahçeli, Kabaş'ın tutuklanmasıyla bağımsız ve tarafsız yargı sürecinin başladığının altını çizdi.

 

Bahçeli konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

Kin ve nefretine yenilmiş, ifade ve düşünce hürriyetini tersten yorumlamış tetikçi bir gazetecinin Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı ağır ve affedilemez hakareti ne demokrasiyle, ne basın ahlakıyla, ne de hukukun evrensel ilkeleriyle bağdaşmayacak bir çarpıklık, bir çürüklüktür.

Elbette kötü söz bumerang gibidir, eninde sonunda dönüp dolaşıp sahibini bulacak, hatta mahcup ve ahlaken de mahkûm edecektir. Bilhassa bu sözde gazetecinin kelepçe takılmamasına rağmen, takılmış gibi imaj uyandırma gayretkeşliği zelil bir oyun, zillet bir tiyatrodur.

Demokrasi saygı ve tahammül sistemidir. Bundan nasibini alamayan müfsitlerin üslubu hastalıklı, usulü hayasızlıktır. Anılan gazetecinin tutuklanmasıyla bağımsız ve tarafsız yargı süreci başlamıştır. Herkes yargı kararını sabırla beklemek ve riayet etmek durumundadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı, husumetle pekişmiş anti demokratik ve faşizan sözleri kınıyorum. Bu konuyu cepheleşme malzemesi yapmak için sıraya giren çevrelerin hesap hatası yapmaktan ve yanlışa ortak olmaktan kaçınmalarını hassaten tavsiye ediyorum.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.