Bahçeli’den şok Brunson çıkışı!

Bahçeli’den şok Brunson çıkışı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Papaz Brunson’un serbest kalmasıyla ilgili olay açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahkemenin verdiği Brunson kararına çok sert sözlerle tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD'li Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasını sert sözlerle eleştirdi. Amacının yeni bir siyasi polemik yaratmak olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Verilen karardan milli vicdanlar rahatsızdır. Bu karar milletimizi üzmüş ve yaralamıştır" ifadelerini kullandı.

İşte Bahçeli’nin Brunson açıklaması:

Türkiye'den bir evanjelist bir papaz gelip geçmiştir. Türkiye ile ABD ilişkilerini zehirlemiştir. Papaz iki ülkenin diyaloglarını tıkadı. Türkiye ile ABD tarihin en kötü ilişki durumuna çakıldı. Trump papazı hasretle kucaklamış, sanki Vietnam'dan dönen askerleri gibi karşılamıştır. Papaz gitti kavga bitti, seviyesiz Trump'ın yerini sempatik Trump aldı. Trump'ın Türkiye hisleri birden bire değişmiştir. Böyle devlet adamı olunmaz. Bizim adam yerine koymayanı biz insan bile göremeyiz. Türkiye'nin değerini bir papaza indiren bir ülkenin başkanına güven duyulmaz, itibar edilmez. Trump'ın derdi nedir? Türkiye, ABD'nin sömürgesi değildir. Türkiye, ABD'nin eyaleti değildir. Trump Türkiye'yi çadır devletiyle bir tutma ayıbından uzaklaşsın. Trump, Türkiye'yi hafife almasın. Bu işin şakası yok. Bu konunun ederi yoktur.

Papazın serbest kalması pek çok soru işaretine neden olmuştur. Gizli tanığın ifadesiyle suçlanması, savcının değişmesi tanıkların ifade değiştirmesiyle serbest kalması bağımsız hukuka ne kadar uygundur? Papaz davasında ifade değiştiren gizli ve kiralanmış tanıklar kimlerdir? Bu gizli tanıklar ifadelerini nasıl değiştirmişlerdir?"

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.