Bahçeli'nin çağrısının ardından Star'dan Mümtaz'er Türköne'ye destek yazısı

Bahçeli'nin çağrısının ardından Star'dan Mümtaz'er Türköne'ye destek yazısı

MHP Lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde, Zaman Gazetesi yazarı ve halen FETÖ'den tutuklu olan milliyetçi kökenli Mümtaz'er Türköne'nin suçsuz olduğu ve hapisten çıkması gerektiği konusunda çağrıda bulunmuştu. Star Gazetesi'nden destek yazısı geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından " Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtaz'er Türköne'nin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegane merci Türk adaletidir. Adil ve hakkaniyetli yargılamaylaMümtaz'er Türköne'nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır. Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala'nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak'ın ve daha pekçok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz'er Türköne'nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir" sözleri ile Mümtaz'er Türköne'nin durumuna dikkat çekmişti.

 

STAR GAZETESİ YAZARI RESUL TOSUN'DAN TÜRKÖNE'YE DESTEK
Bahçeli'nin bu çıkışına Star gazetesi yazarı Resul Tosun köşesinden destek verdi. Yazısına "Bana göre milat 17/25 Aralık'tır. Ama birileri o süreçte cemaatin masumiyetine olan inancını sürdürüyor olabilir, fakat 15 Temmuz'dan sonra o cemaate -ki adı artık FETÖ terör örgütüdür- destek vermişse hak ettiği ceza mutlaka verilmelidir" sözleri ile başlayan Tosun devamında ise "Dolayısıyla cemaatle irtibatı sadece gazetesine abone olmak, sendikasına üye olmak, bankasına para yatırmak, gazetesinde yazı yazmak, TV kanalında program yapmak ve işyerlerinin birinde çalışıyor olmak gibi, döneminde legal bir şekilde işleyen kurumlarla ilişkisi kimseyi suçlu yapmamalıdır." ifadelerini kullandı.


FETÖ'YE OLAN ÖFKE ADALETSİZLİĞE SEBEP OLMASIN
FETÖ'ye olan öfkenin adaletsizliğe sebep olmasının doğru olmayacağını vurgulayan ve "Benzer iddialarla açığa alınıp sonra aklanan on binlerce insanın görevlerine iade edilmeleri devletin bu hususta duyarlı olduğunu göstermesi açısından önemlidir." diyen Tosun, Türköne'ye destek verdiği satırlarda şu ifadeleri kullandı:

 

FETÖ'NÜN KURUMLARINDA ÇALIŞIP FETÖ'CÜ OLMAYANLAR VAR
"Şunu da belirtmeliyim ki, zamanında FETÖ'nün kurumlarında çalışmış olup FETÖ'cü olmayan çok sayıda insan vardır. Kimileri ekonomik sebeplerle, kimileri mesleğini icra etmek için, kimileri de düşmanımın düşmanı dostumdur" diyerek orada yer almıştır. Bu durum medya çalışanları için de geçerlidir.

 

TÜRKÖNE FETÖ MEDYASINDA ÇALIŞAN FETÖ'CÜ OLMAYAN YAZARLARDA BİRİDİR
Ali Bulaç, Ahmet Taşgetiren, Nazlı Ilıcak, Beşir Ayvazoğlu, Mustafa Armağan gibi ne de Mümtaz'er Türköne  de FETÖ medyasında yer almış FETÖ'cü olmayan yazarlardan biridir. Bu yazarların kimileri 17/25 Aralık'ta yollarını ayırmış ama Ilıcak, Bulaç ve Türköne gibi kimileri de ayrılmak bir yana örgüte destek vermiştir.

 

NAZLI ILICAK'IN PİŞMANLIK MEKTUBU
Örgütün yanında kalmaya devam edenlerden kimileri de, 15 Temmuz'dan sonra verdiği destekten dolayı pişman olmuş ve aldandıklarını itiraf etmişlerdir. Bu hususta Nazlı Ilıcak'ın Cumhurbaşkanına gönderdiği pişmanlık mektubu önemlidir.

 

turk-003.jpg

 

HEM ZEKİ HEM BİLGİLİ HEM DE KÖŞELİ BİR ADAMDIR
Mümtaz'er Türköne de yanıldığını itiraf edenler arasındadır. 
Türköne hem zeki hem bilgili hem de köşeli bir adamdır. Talimatla veya telkinle yazı yazacak biri değildir.

TERÖRİST BAŞI ÖCALAN HAKKINDA ÇOK SIRA DIŞI YAZILAR YAZDI

Terörist başı Öcalan'ın terörü bitirmek şartıyla başıbozuk paşa ilan edilmesinden, siyasete müdahil olan ordunun lağvedilip yeni bir ordu kurulmasına kadar çok sıra dışı yazılar yazmıştır.

MHP ALEYHİNE DE MAKALELER YAZDI
Hükümet aleyhine de MHP aleyhine de tahammül sınırlarını zorlayan makaleler kaleme almıştır.

 

HAKİM KARŞISINDA "PİŞMANIM" DEDİ
Ama hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada 'Hayal kırıklığı yaşadım, o camiayla birlikte olmaktan pişmanım' diyerek hem FETÖ'cü olmadığını hem de onlara hizmet etmekten pişman olduğunu itiraf etmiştir.

 

BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR AMA...
Elbette ki FETÖ'ye verdiği desteğin bedelini ödeyecektir. Ama ödeyeceği bedel elinde silah, masumlara kurşun sıkanlarla aynı olmamalıdır.

 

BAHÇELİ'NİN ALEYHİNE DE SERT YAZILAR YAZMASINA RAĞMEN BAHÇELİ'NİN BU ÇAĞRISI ADALETE DAVET OLARAK ALGILANMALI
Sayın Bahçeli'nin kendi aleyhine bile sert yazılar yazmış olan Türköne'yi gündeme taşıması sadece onun şahsı için değil, benzer durumda olanlar için de yargıyı adalete davet olarak algılamak gerekir.


Yoksa suçluların affedilmesi olarak algılamak ve savunmak yanlıştır.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.