Bahçeli'nin danışmanından Akşener'e Iğdır cevabı 'Ağam bizle eylenir'

Bahçeli'nin danışmanından Akşener'e Iğdır cevabı 'Ağam bizle eylenir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Iğdır’da HDP’yle yarış yapmayacaklarını “Ama ‘MHP adayını destekleyin’ diyemiyoruz” sözlerine ağır bir cevap verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Iğdır açıklamasına ağır cevap verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 'Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz aday çıkarmayacağız ama ‘MHP adayını destekleyin’ diyemiyoruz korkudan çünkü Sayın Bahçeli reddeder. Ahlat’ta 745 oyumuz var. Ahlat’ta aday çıkarmayacağız çünkü bu 745 çok önemli. Stratejik olarak baktığımız alanlar.' açıklamasına ağır bir cevap verdi. Yıldıray Çiçek, Meral Akşener’in bu açıklamasını komedyenlikle suçladı. 

'Adama sormazlar mı peki?' diyerek açıklama yapan Yıldıray Çiçek Meral Akşener’e 'Türkiye’nin en büyük illerinde HDP ile beraber hareket ediyorsun da Iğdır’da, Ahlat’ta niçin böyle bir komedyenliğe başvuruyorsun?' diye sordu. 

Çiçek, Meral Akşener’in 24 Haziran seçimlerinden önce MHP’nin oy oranını 'Yaptığımız anketlerde 6 puan bizde, 3 puan Tayyip beyin şahsına kaymış 3 puan askıda.' şeklinde açıklıyordu. Yani bir '%0 oy alacak” demediği kaldığını belirterek;

'Ama kendisine HDP’yi sorduklarında çok büyük iştahla 'HDP barajı aşıyor aşıyor' açıklamasını yapmıştı. Iğdır, Ahlat üzerinden iyi tiyatro oynuyorsun! Şu kış günü başına güneş de geçmedi ama herhalde kışın ayazı vurdu ki Meral Akşener’in hali film repliğindeki gibidir: 'Ağam bizimle eğleniy!' diye cevap verdi. 

Iğdır ve Ahlat açıklaması bunun en son örneği olduğunu belirten Yıldıray Çiçek, Akşener’in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıda, 'Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz aday çıkarmayacağız ama ‘MHP adayını destekleyin’ diyemiyoruz korkudan çünkü Sayın Bahçeli reddeder. Ahlat’ta 745 oyumuz var. Ahlat’ta aday çıkarmayacağız çünkü bu 745 çok önemli. Stratejik olarak baktığımız alanlar' Dediğini hatırlatarak, Meral Akşener'in HDP ilişkileri konusunda köşeye sıkışmasını, partide her istifa edenin 'HDP ilişkilerini” örnek göstermesi aklınca onu böyle bir kurnazlık yapmaya sevk ettiğini iddia etti. 

AKŞENER'İN HDP'YE OLAN DESTEK SÖZLERİNİ HATIRLATTI 

Çiçek, 'HDP’nin gücünüzü artırmak için elimden gelen desteği vereceğim' sözünün sahibi olan ve son günlerin en çok tartışılan ismi olan HDP-pkk sevdalısı, İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer’i aklama çabası gösterip, partisi İP’in sonuna kadar ona destek olacağını açıkladığı gün olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti; 

'Iğdır - Ahlat konusunda kim böyle bir akıl verdiyse ilk açıklamasından bir gün sonra yine “Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP’li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AKP veya MHP’li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz'açıklamasını yaptı. Iğdır ve Ahlat üzerinden aklınca bir gündem oluşturup, İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da, Adana’da, Antalya’da HDP ile beraber CHP’yi destekleyecek olmasının üzerini kapatmaya çalışıyor.

NİÇİN KOMEDYENLİĞE BAŞVURUYORSUN

Açıklamasını 'Adama sormazlar mı peki? Sürdüren Çiçek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, 'Türkiye’nin en büyük illerinde HDP ile beraber hareket ediyorsun da Iğdır’da, Ahlat’ta niçin böyle bir komedyenliğe başvuruyorsun? diye sordu. 

Çiçek, Akşener’in 24 Haziran seçimlerinden önce MHP’nin oy oranını 'Yaptığımız anketlerde 6 puan bizde, 3 puan Tayyip beyin şahsına kaymış 3 puan askıda.' Açıklamasını hatırlatarak 'Yani bir “%0 oy alacak” demediği kalmıştı. Ama kendisine HDP’yi sorduklarında çok büyük iştahla “HDP barajı aşıyorrr aşıyorrr” açıklamasını yapmıştı. Yıllardır kendisine makam, ekmek, itibar veren MHP’yi “%0 oy alacak” şeklinde itibarsızlaştırmaya çalışan Meral Akşener’e ne oldu da Iğdır ve Ahlat’ta MHP’yi ve Cumhur ittifakını düşünür oldun? Niçin olacak? Sosyal medyada bazı ahmakların “Siz Meral Akşener’i HDP ile beraber olmakla suçluyorsunuz, bakın Iğdır’da, Ahlat’ta aday çıkarmıyor” propagandasını yapabilmesi adına aklınca malzeme veriyor.

AKŞENER’İN HDP İLİŞKİSİ YALNIZCA BİZİM İDDİAMIZ DEĞİL 

Çiçek, Meral Akşener-HDP ilişkisi sadece bizim dillendirdiğimiz bir konu olmadığını ve bu meselenin İP’ten istifa eden İYİ partinin kurucularının, milletvekilinin suçlaması olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

“İP Kurucular Kurulu üyesi Hediye Akdere “Bölücülerin; Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olduğunu beyan eden, bünyesindeki Ülkücüleri tasfiye eden İYİ partinin toplumdaki karşılığı ortada.” İfadesiyle, İP Kurucular Kurulu üyesi Tuğgeneral Ali Aydın “Ellerinde şehit kanı bulunan HDP’yi ‘Kürt siyasi hareketinin temsilcisi’ olarak nitelendirmesi hem yüce Türk milletini hem de yüce Türk devletine gönülden bağlı Kürt kardeşlerimizi derinden yaralamıştır.” ifadesiyle, İP Kurucular Kurulu üyesi Hayrettin Barut “Bir Türk milliyetçisi ve hayatını bu uğurda vakfetmiş biri olarak bardağı taşıran son damla bölücü bir partinin Kürt kökenli vatandaşlarımızın siyasi temsilcisi olarak nitelendirilmesi, bu suretle hem Kürt kardeşlerimize hakaret edilmesi hem de bölücülük yapılması kabul edilebilir bir husus değildir” ifadesiyle, Elazığ İP Kurucu İl Başkanı Abdulvahap Erdem “Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde eşit şartlarda yarışmak adına Demirtaş’ın tahliyesinin istenmesi ve yine HDP’nin kürt siyasal hareketinin temsilcisi olarak görülen bir zihniyetle aynı çatı altında olmam mümkün bulunmadığından” ifadesiyle, İP İstanbul İl yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü ve Onursal üyesi Beyza Tufan “Akşener’in ‘Kürt hareketinin siyasi temsilcisi HDP’ açıklamasının dil sürçmesi olduğuna inanmak istedik.

Ama şuan daha iyi anlıyorum. Evet kadrolarda da bunlar yer alsın deniyordur. Akşener’e şehit aileleri olarak en başından beri destek verdik. Üzgünüz, hayal kırıklığı yaşadık.” ifadesiyle, İP Manisa Milletvekili Tamer Akkal “Bu sürecin en başından beri karşı çıktığım; önce iş birliği denen ve sonra adı yine Millet İttifakı olarak değişen bu oluşum bizlerde tedavisi mümkün olmayan bir tahribat yaratmıştır. Bir Türk milliyetçisi olarak terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti’den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur.” ifadesiyle istifa etmişken kime ne masal anlatıyorsunuz? Partiyi beraber kurduğun kişiler bunları diyor ve sizinle yol yürümeyi bırakıyorsa başka bir şey söylemenin bir mantığı var mı?”

MERAL AKŞENER’E ÇAĞRI 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinden sonra “HDP Kürt siyasal hareketinin temsilcisi” diyen Meral Akşener’e, “Iğdır’ı ve Ahlat’ı HDP’nin kazanmasından asla rahatsız olmazsın!‘Hayır’ Bloku’nda CHP, HDP, İP, Saadet gibi partilerin varlığı ortada olduğunu hatırlatan Yıldıray Çiçek, Meral Akşeneri’in “Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda bütün siyasi partilerin adaylarını çıkarabilmelerini diliyoruz.

Ama ikinci tura kim kalırsa o hayır blokundan elbette ki biz sonuna kadar onun yanında durup çalışacağız” dediğini belirtip, “Bu doğal olarak HDP’yi de kapsamamış mıydı? Zaten HDP’de buna karşılık, 2. Tura kalması halinde Meral Akşener’e oy vereceğini duyurmuştu” dedi. 

Çiçek, Iğdır ve Ahlat ismini ortaya atarak üzerindeki HDP gölgesinin görünmemesini sağlayan Meral Akşener’e şu çağrıda bulunduğunu açıkladı; “Iğdır ve Ahlat konusunda bizleri çok duygulandıran(!) bu tavrınızı İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Ankara gibi illerde de göstermenizi bekliyoruz. HDP bu illerde “AKP ve MHP’yi geriletmek” adına CHP’ye oy vereceğini duyurdu. Siz de bu illerde CHP’ye oy vereceksiniz. Iğdır ve Ahlat tavrınıza bakarak “Biz dün HDP ile beraber yol yürüdük ama bu saatten sonra HDP’nin olduğu hiçbir yerde olmayacağız” diyerek bu zillet ittifakını bitirin.

HDP’nin oylarıyla bu illerde CHP kazanırsa pkk kadrosuna yer açılacağını hepiniz biliyorsunuz. Bu zillet ittifakını bitirmezseniz siz de pkk’ya yol açan siyasi parti olarak tarihe geçeceksiniz. Sizin de artık “Bu iktidar zamanı pkk ile sert mücadele yapılıyor” diyerek kabullendiğiniz bir gerçek ortada iken AKP-MHP birlikteliğine diyecek sözünüz olmamalıdır.”

KOMEDYENLİK YAPMADIĞINIZI GÖSTERİN

Çiçek, İYİ parti ve Meral Akşener’in CHP-HDP-İP birlikteliği her haliyle ortada olduğunu iddia ederek “Iğdır ve Ahlat hakkında düşüncelerinizin bir komedyenlik olmadığını göstermeniz için “CHP-HDP gönül ve aşk ittifakında artık biz olmayacağız” açıklamasını yapmanızı bekliyoruz. Hepimiz o gün “Kadın gerçekten Iğdır ve Ahlat konusunda komedyenlik yapmıyormuş, samimi çıktı” diyelim… Hadi Meral Akşener şaşırt bizi, hayretlere düşür” diye çağrıda bulundu. 

Yıldıray Çiçek, Meral Akşener’in Iğdır açıklamalarına Türk Gün adlı sitede köşe yazısında verdiği cevabı şöyle sonlandırdı; “Ama bunu asla yapamazsınız, yapmanız mümkün değildir. Yanınızda bulunan bir işgüzarın “Iğdır ve Ahlat” üzerinden kurguladığı senaryonun tiyatrosunu oynuyorsunuz sadece… Allah var, partinizin adının “İYİ” olduğunu sadece böyle iyi tiyatro oynadığınız zaman hatırlıyoruz. Yoksa İP’inizin CHP’nin elinde olduğunu, HDP ile aynı aileden olduğunuzu biliyoruz.”

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.