Bahçeli'nin hedefinde Türkeş mi var?

Bahçeli'nin hedefinde Türkeş mi var?

Devlet Bahçeli’nin Kayseri’de AK Parti milletvekili adaylarına yönelik yaptığı açıklamaların ardından yaşanan tartışmalar devam ediyor. Bahçeli’nin sözlerinin muhatabının kim olduğu ortaya çıktı. İşte ayrıntılar;

Bahçeli’nin AK Parti milletvekillerine yönelik, “MHP ile oyun oynamaya kalkmayın” sözlerinin perde arkasında ne olduğuna dair kulisler hızlandı.

Sözlerin asıl muhatabının Milliyetçi Hareket Partisi’nde Genel Başkan yardımcılığı görevini üstlenen ancak daha sonra AK Parti’ye katılan ve seçimlerde de AK Parti Ankara Milletvekili adayı olan “Tuğrul Türkeş’in" olduğu kaydedildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Devlet Bahçeli’nin, 24 Haziran’a sayılı günler kala, AKP’nin milletvekili adaylarının, özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde, seçmene “MHP ile AKP arasındaki ittifak seçimlerden sonra son bulacak. AKP iktidar olacak ancak MHP yine muhalefete düşecek” şeklindeki propaganda yaptıkları söylentileri üzerine de “sözünü adrese teslim söylediği” ifade ediliyor.

AKP’DEN OY GEÇİŞİ

AK Parti’nin, özellikle İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nin bazı yerlerinde tabanını MHP’ye kaptırdığı iddia ediliyor. AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumun farkında olduğu, Erdoğan’ın milletvekili adaylarına da “MHP ve AKP ayrı tüzel kişiliği olan partiler. Sahada MHP’ye oy kaptırmayın” uyarısını bu nedenle yaptığı vurgulanıyor.

Parti yönetimince, “MHP’nin milletvekili adaylarının özellikle bu bölgelerde yaptıkları seçim çalışmalarında, AKP’nin ‘oy deposu’ ilçe ve köylerinde sıklıkla, seçmenlerden ‘önceki seçimlerde bir haneden AKP’ye giden oyların şimdi yarı yarıya, AKP ve MHP arasında bölüştürüleceğine’ yönelik beyanlarıyla karşılaştıkları” dillendiriliyor. AKP’li seçmenlerden gelen “Bu kez bizim evden Bahçeli’ye de oy var. Hem AKP’ye hem de MHP’ye oy çıkacak” sözlerinden de “AKP’li milletvekili adaylarının rahatsız olduğu” ifade ediliyor.

"İLK İŞARETİ TÜRKEŞ VERDİ"

MHP’de, “AKP’li milletvekili adaylarındaki söz konusu rahatsızlığın ilk işaretini partinin Ankara Milletvekili adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in verdiği” de konuşuluyor. Partide, Türkeş’in bir televizyon kanalında yaptığı “Cumhur İttifakı 24 Haziran seçimlerinden sonra sona erecek. Sayın Bahçeli, ‘Ben Cumhurbaşkanı yardımcısı olmam, hükümete bakan vermem, ben bunları ayıp addederim’ diyerek, 24 Haziran sonrası AKP’nin iktidara yalnız devam edeceğinin işaretini veriyor. Bu da bize gösteriyor ki MHP de münferit olarak yoluna devam edecek” sözlerinin “ittifaka gölge düşürmek amacı taşıdığı” şeklinde yorumlanıyor.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, önceki gün Kayseri’de yaptığı ‘Bölge İstişare Toplantısı’nda, ilk kez konuşma metninin dışına çıkarak, AKP’li milletvekili adaylarına yönelik “Cumhur İttifakı’nı gölgelemek, dağıtmak, üzerinde oyunlar kurmak, bu vesileyle Yenikapı ruhu ve ittifak hukukunu zedeleyen, özellikle AKP’li milletvekili adayları, kendinize dikkat edin. MHP üzerinde oyun oynamayın” uyarısı yapmıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.