Bahçeli'nin hesabı ne?

Bahçeli'nin hesabı ne?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına yönelik “kayıtsız şartsız” desteğinin arkasında neler var?

Bahçeli’nin basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltı toplantısında yaptığı flaş açıklamalar Türkiye’nin gündemine oturdu.

MHP Lideri’nin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine daha zaman varken yaptığı açıklamanın ardından AK Parti cephesinden de anında cevap geldi ve Erdoğan tarafından Külliye’ye davet edildi.

MESAJ PARTİ İÇERİSİNE Mİ?

Bahçeli’nin kayıtsız şartsız destek açıklamasında birinci önceliğinin yaklaşan MHP Kurultayı olduğu siyaset çevrelerinde ifade ediliyor.

18 Mart 2018’de gerçekleşecek olan MHP Olağan Büyük Kurultayı’nın Devlet Bahçeli için hiç de kolay geçmeyeceği MHP kulislerinde konuşulan konulardan birisiydi.

Bahçeli, kendisine yönelik muhalefet içerisinde bulunanları partisinden ihraç etmiş ve MHP Liderliğini iyice pekiştirdiğini ortaya koymuştu. Ancak, AK Parti ve Erdoğan’a yönelik desteği de parti içerisinde açıktan ifade edilmese de ciddi eleştirilere yol açmıştı.

BAHÇELİ “SON ÇALI DİBİNİ EŞELİYOR”

MHP Lideri Bahçeli’nin son destek çıkışını yorumlayan MHP’nin ve Ülkücü Hareketin duayenleri, bu çıkışın Türkiye’nin genel siyasetinden ziyade Bahçeli’nin Kurultay öncesi kendisine parti içerisinde sıkıntı çıkarabilecek olanlar için son bir “çalı dibi eşeleme” hareketi olarak değerlendirdiler.

MHP’Lİ VEKİLLERE KURULTAY ÖNCESİ MESAJ

MHP kulislerinde; AK Parti ile milletvekilliği seçimlerinde “Cumhur İttifakı” öneren MHP Lideri’nin, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde de aday çıkartmayarak Erdoğan’ı kayıtsız şartsız destekleyeceklerini ve Hükümette de yer almayacaklarını açıklaması iki taraflı bir mesaj olarak yorumlanıyor. Bahçeli, bir yandan kendisine parti içerisinde “kimlerin muhalefet edeceğini” görmek istiyor, bir yandan da mevcut milletvekillerine “ben işi hallettim, benimleyseniz 7 yıl daha milletvekilisiniz” mesajını veriyor.

Hakan Sönmez siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.