Bahçeli'nin prensi garanti veremedi

Bahçeli'nin prensi garanti veremedi

Siyasi kulislerde bir arada Devlet Bahçeli'nin koltuğunu ona bırakacağı lafları da geçen MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili MHP'li milletvekillerinin tam desteği noktasında net bir açıklama yapamadı.

Habertürk TV’de Didem Aslan Yılmaz’ın konuğu olan MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin gerekliliği ve yararlılığını anlattı. Ersoy, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili Anayasa değişikliği konusunun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, MHP demenin “strateji” demek olduğunu belirtti.

 

Ersoy, Didem Aslan Yılmaz’ın “MHP’de milletvekillerinin oylamada nasıl bir tavır alacak” sorusu üzerine de yaptığı konuşmada, “hayır” açıklamalarında bulunan MHP’li milletvekillerini eleştirdi ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’in tavrının beklendiğini söyleyerek, oylamada başka MHP’li milletvekillerinin de “hayır” demesi ihtimaline yönelik kesin bir ifadede bulunamadı.

 

MHP’li Ersoy, AK Partili Burhan Kuzu’nun "Cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinde siyasette iki parti kalacağı" açıklamalarını da eleştirdi, ancak; Kuzu’nun ifadelerinin gerçekleşmeyeceği noktasında doyurucu bir açıklamada bulunamadı.

 

Anayasa Değişikliğinde Cumhurbaşkanının “Doğuştan Türk” olma şartının kaldırılması konusunu da geçiştirmeye çalışan MHP’li Ruhi Ersoy, bunun yerine yeni Anayasa’da ilk 4 maddenin MHP sayesinde yerini koruduğunu savundu. Meclis kulislerinde Cumhurbaşkanı olabilmek için "Doğuştan Türk" şartının geçmişte Ekmelettin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı yaptıkları için MHP tarafından kaldırılmasının istendiği ve bu çerçevede teklifin AK Parti üzerinden geldiği de söyleniyor.


siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.