Bakan açıkladı: O annelere her ay tam 1300 TL!

Bakan açıkladı: O annelere her ay tam 1300 TL!

0-24 aylık çocuk sahibi sigortalı 3700 anneye bakıcıya aktarılmak üzere her ay yaklaşık 1300 lira verilecek. Yine hibe kapsamında, çocuk bakımı kursunu tamamlayan 6 bin kadına ise tek seferlik yaklaşık 1300 lira civarı destek sağlanacak.

Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 34. Bu oranı artırmak için sosyal güvenlik sisteminde çalışan annelere yönelik birçok haklar sağlanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi bu haklara bir yenisi daha eklemek için harekete geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK), Avrupa Birliği (AB) destekli “Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” hayata geçirilecek.

 

3 YIL SÜREYLE VERİLECEK

 

Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanacak projeyle, hem sigortalı çalışan annelere hem de belge sahibi olan çocuk bakıcısı kadınlara mali destek vereceklerini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Çalışan anne desteği kapsamında aylık 1300 lira (200 Euro), engelli çocuğu olan annelere ise aylık 1625 lira (250 Euro) mali destek sağlanacak"dedi.

Selçuk,  "“Projemize, Ankara, İstanbul ve İzmir’de çocuğuyla birlikte ikamet eden, sigortalı işçi statüsünde tam zamanlı çalışan, 0-24 aylık çocuğu olan ve 0-36 ay çocuk bakımını kapsayan eğitim aldığını diplomayla veya İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu ya da Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile ispatlayan bakıcı istihdam eden anneler başvurabilecek. Çalışan anne desteği kapsamında aylık yaklaşık 1300 lira (200 euro), engelli çocuğu olan annelere aylık 1625 lira (250 euro) civarı mali destek sağlanacak. Bu destek anneler üzerinden belgeli bakıcılara aktarılacak. Proje desteği 3 yıl devam edecek"" ifadelerini kullandı.

 

BAŞVURULAR İNTERNETTEN ALINACAK!

 

Selçuk, ayrıca Ankara, İstanbul ve İzmir’de ikamet eden ve MEB onaylı 0-36 ay çocuk bakımı kursunu tamamlayan 6 bin kadına tek seferlik yaklaşık 1300 lira (200 euro) civarında mali destek sağlanacağını da belirtti. Projeye başvuru www.sgkegitimlibakici.org e-devlet şifresi ile yapılabilecek. Ön kayıtlar 13 Kasım’da başlayacak.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.